Projecte «Vilamàtiques, la ciència prop de tu»

Fruit de la iniciativa de la Regidoria de Cultura de la Vila Joiosa per la divulgació científica i per apropar un camp que a priori és llunyà per a la societat en general, va sortir la conferència de «Las matemáticas en el cine» de Juan Matías Sepulcre, professor ajudant doctor de la Universitat d’Alacant.Fruit de la iniciativa de la Regidoria de Cultura de la Vila Joiosa per la divulgació científica i per apropar un camp que a priori és llunyà per a la societat en general, va sortir la conferència de «Las matemáticas en el cine» de Juan Matías Sepulcre, professor ajudant doctor de la Universitat d’Alacant.

A causa de la bona acollida que aquesta conferència va tenir entre el públic i la proposta d’Àngela Buforn, investigadora predoctoral de la Universitat d’Alacant,per continuar amb conferències o activitats relacionades amb les matemàtiques naix el projecte «Vilamàtiques». Un projecte que té coma principal objectiu fer que les matemàtiques siguen agradables i amenes, és a dir, mostrar d’una manera divertida i atractiva com les matemàtiques impregnen el món que ens envolta. Per a portar poder aconseguir els objectius, la idea del projecte es que es realitzen conferències, tallers, concursos o presentacions del llibres al menys una vegada al trimestre.

Fins ara, les conferències que s’han realitzat han sigut:

-          «Las matemáticas en el cine», a càrrec de Juan Matías Sepulcre, professor ajudant doctor del Departamentde Matemàtiques de la Universitat d’Alacant que va tindre lloc el 13 de febrer de 2014. (foto1)

 

-          «Geometríade las pompas de jabón», a càrrec de Salvador Segura, professor titular del Departament de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant que va tindre lloc el 7 d’octubre de 2014. (foto2)

 

-          «Matemaníacos», a càrrec de Julio Mulero, professor ajudant doctor del Departament de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant, que va tindre lloc el 20 de gener de 2015. (foto3)

 

-          Presentació del llibre «Las Matemáticas de nuestra vida», a càrrec de Juan Matías Sepulcre, Julio Mulero, y Lorena Segura professorsdel Departament de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant, que va tindre lloc el 23 d’abril de 2015.

-          «Las matemáticas de la belleza», a càrrec de Lorena Segura, professora titular del Departament de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant, que va tindre lloc el 10 de novembre de 2015. (foto4)

 

Com a conseqüència de la bona acceptació que el projecte «Vilamàtiques» està tenint, ara anem un poc més enllà i encetem aquest apartat en la pàgina web de l’Ajuntament, més concretament de la Regidoria de Cultura, on es publicaran les conferències, presentacions de llibres, concursos, tallers o activitats relacionades amb el projecte.

A més, cal dir, que acceptem propostes i sugerències per anar millorant i sobretot per fer que aquest projecte continue endavant. Qualsevol suggeriment el podreu enviar al correu vilamatiques@villajoyosa.com.

Totes les imatges

Notícia publicada el 05 de Febrer de 2016