Guanyadors del II Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2016-2017 amb la presentació del llibre “El secreto de los Números” del grup de divulgació Dimates de la Universitat d’Alacant i l’entrega de premis del II Concurs de Contes Xifrats.Els membres del Projecte Vilamàtiques proposaven per segon any consecutiu el següent repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’un número conegut per tots, el número 𝜋. Aquests contes podien estar escrits en castellà o valencià, havien de tenir un màxim de 20 paraules i havien de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula fora la xifra corresponent al número 𝜋, és a dir,  31415926535897932384. A més, aquest any havien fet la proposta als Col·legis d’Educació Primària donat que l’any passat alguns xiquets es van atrevir a escriure un mini-conte i es va pensar que seria una bona opció que els coles de la Vila pogueren participar.

 

Després de dos mesos per a poder enviar les frases es pot dir que el II Concurs de Contes Xifrats ha sigut tot un èxit ja que s’han rebut 99 contes, tant en valencià com en castellà, participants de totes les edats (primària, secundària i participants adults per lliure), i de diferents pobles (la Vila Joiosa, Orxeta, Elx, Benidorm,...). Per als membres del jurat (Vicent Vidal, MªAngelsGualde i Pepe Lloret) no va ser fàcil elegir els guanyadors, però finalment, després d’arribar a un consens els premis van ser:

 

Premis de la modalitat CEIP:

  • Primer Premi: Miriam Llinares Reos de 3r curs del CEIP Dr. Álvaro Esquerdo, amb la frase: Ven y coge a Marta, idearemos un mágicosabor, pan dulcegaditano.Fabricadosiempre, especiado con el másinefableamor.
  • Segon Premi:Joan Ruiz Robles de 5é curs del CEIP Maria Francisca Ruiz Miquel, amb la frase: Per a Joan i Laura oblidar-se de portar armes era fàcil. L`exèrcit finalment tindria guanyades nou de deu batalles d`arc.

Premis de la modalitat lliure:

  • Primer Premi: Teresa Pastor Amor, amb la frase: Com a tots i a totes, compartir la tardorrientambamicspermetrà completar records especials.
  • Segon Premi:María AlmendroCandel, amb la frase: Sal a amar a todos vivamente, de manera fugaz, sin miedo. Olvídame. Solamente llévate historias del yo que lograste atar.
  • Premi de participació:Rosa Zaragoza Llinares, amb la frase: Seu i dorm a Bruna. Aleshores, la cambra fosca, els tenia relaxats. Famolencasomiavafarinetes que no les tastariademà.

Tenint en compte l’acceptació que està tenint el projecte en la Vila, el curs que ve el Projecte Vilamàtiques els oferirà noves conferències, presentacions de llibres i nous concursos.

Totes les imatges

Notícia publicada el 28 d’Abril de 2017