Conferència: De l’àbac al xipEl fet de calcular és propi de l’ésser humà. Des de les més antigues civilitzacions tenim constància d’aquesta activitat. La conferència fa un repàs dels models i dispositius de càlcul situant-los en el context cultural i històric en què aparegueren.

El projecte Vilamàtiques comença el curs 2017-2018 amb ganes de seguir mostrant com les matemàtiques estan presents en la vida real. Per a aquest curs es portaran diferents conferències i es realitzarà la tercera edició del Concurs de Contes Xifrats que tant èxit ha tingut els cursos passats.

En aquesta ocasió, tenim la conferència “De l’àbac al xip: una anàlisi de models i dispositius de càlcul” que ens oferirà la Professora Titular de la Universitat d’Alacant, MªTeresa Signes. En altres conferències hem vist com les matemàtiques apareixen en el cine, en la natura, en les bombolles de sabó, en la música,... però, en aquesta ocasió farem un repàs dels models i dispositius de càlcul situant-los en el context cultural i històric en què aparegueren.

La conferència tindrà lloc el pròxim dimarts 24 d’octubre a les 19 hores al Saló D. Pedro (la Barbera).

Notícia publicada el 20 d’Octubre de 2017