Niceto Alcalá Zamora presentava la seua dimissió com Director General d’Administració Local

Facebook logo    Twitter logo
En plena precampanya electoral, a l’espera de la dissolució de les Corts i la convocatòria d’eleccions generals per part del govern de José Canalejas, Niceto Alcalá Zamora, qui seria futur President de la II República Espanyola, li presentava al ministre de Governació la seua renuncia al càrrec de Director General d’Administració Local por la renúncia d’aquell a incloure’l com candidat del Partit Liberal per la circumscripció de Priego de Córdoba, el seu poble natal. Finalment, després de no ser-li admesa aquesta per part del Ministre Fernando Merino, va prosseguir en el seu càrrec de Director General, concorrent a les eleccions per la circumscripció de La Carolina (Jaén), on obtindria una aclaparadora victòria sobre el seu rival, el republicà Miguel Garrido.
Respecte a la circumscripció de la Vila Joiosa-Xixona, que escollia un diputat a Corts, fins eixe moment només es sabia de les candidatures de José Jorro Miranda pel Partit Conservador i de la possible de Jesús Urrios pel Liberal.
Dies enrera, José María Esquerdo Zaragoza habia estat proclamat candidat del Partit Republicà Progressista per la circumscripció de Madrid.

Notícia publicada el 13 d’Abril de 2010