Els voluntaris de Protecció Civil de la Vila Joiosa fan un curs a Santa Pola sobre la comunicació en situació de risc

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Els voluntaris de Protecció Civil de la Vila Joiosa han realitzat aquest cap de setmana un altre nou curs dedicat a la comunicació en situació de risc. El curs s'ha impartit a Santa Pola per a tots aquells col·lectius que es poden veure involucrats en situacions de risc, com ara sanitaris, policies, protecció civil, etc., i que han de gestionar informació que pot ser clau per dur a terme una actuació coordinada i efectiva.

 

El psicòleg i criminòleg Ismael Dorado va ser la persona encarregada de realitzar una ponència de cinc hores, en la qual es van analitzar les diferències entre crisi, emergència i catàstrofe; la comunicació en situacions de crisi, els mitjans de comunicació i les xarxes socials i, fins i tot, es va realitzar un taller de comunicació verbal i no verbal.

 

En el curs es va explicar com la informació i comunicació pot ser una eina fonamental en la presa de decisions en situacions d'emergència i, a més, com una bona transmissió pot portar a crear un clima de confiança i credibilitat.

 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Ramis, es va desplaçar amb els efectius que han participat en el curs a Santa Pola, on va poder intercanviar informació i opinions amb l’mòleg d'aquest municipi.

 

«Volem que els voluntaris de Protecció Civil estiguen preparats i puguen abordar qualsevol situació que se'ls presente; per tant, cal que facen diversos cursos que milloren la seua formació. Fa unes setmanes van fer un curs bàsic impartit per l’IVASPE, ara estan fent el de comunicació en situacions de risc i esperem que, en el que queda d'any i el pròxim, facen uns altres cursos de formació», va afirmar Ramis.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 21 de Novembre de 2016