La Vila complementarà amb 2 milions d'euros de fons propis el Pla Resisitir de la Generalitat

Andreu Verdú ha anunciat aquest matí aquesta dotació econòmica destinada a ajudes socials i empresarials per a afrontar les conseqüències de la COVID-19 a la Vila

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha anunciat aquest matí ajudes per valor de 2 milions d'euros de fons propis que complementaran les subvencions del Pla Resisitir de la Generalitat. Aquest paquet econòmic es dividirà a partir iguals entre les àrees de Benestar Social i Comerç, encarregades de la seua gestió.

 

Així ho ha anunciat aquest matí l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, als mitjans de comunicació. Els 2 milions d'euros, provinents de l'actual romanent de tresoreria del municipi, es distribuiran com a ajudes de concessió directa destinades als sectors més afectats per la pandèmia.

 

En opinió de Verdú, la utilització d'aquest romanent positiu en favor dels qui més estan patint els danys col·laterals d'aquesta crisi sanitària “és una urgència”. Per a l'alcalde “és el moment d'usar aqueixos fons en favor de les famílies que han travessat i travessen dificultats econòmiques a causa de la crisi ocasionada per la COVID-19”

 

L'ajuda de l'Ajuntament se suma als 1,08 milions d'euros del Pla Resisitir de la Generalitat per a la Vila Joiosa, un pla d'ajudes directes per a l'hostaleria, el turisme o el sector transports, entre d’altres, finançades entre la Generalitat, la Diputació d’Alacant i el consistori. Independentment de les ajudes anunciades hui, l'Ajuntament de la Vila aporta prop de 200.000 euros a aquest Pla conjunt, les bases del qual es troben en estat de redacció i tenen previst el seu anunci a curt termini.

 

Pel que fa als Serveis socials, es dotarà d'un milió a aquest Departament i s’ampliarà la partida econòmica que el consistori li va destinar l'any passat amb més de 900.000 euros. Una vegada liquidat el pressupost de 2020 i, posteriorment a la modificació pressupostària d'aquest 2021 per a incloure aquesta ajuda, es podran començar a gestionar des de l'àrea de Benestar Social les prestacions destinades a polítiques socials en el municipi.

 

Verdú explica que des del consistori “s'està responent de manera objectiva i proporcionada al mal produït en el teixit social, econòmic i laboral de la Vila”, i afig que el seu Govern “no prendrà decisions precipitades per a l'aprovació i la distribució d'ajudes sense estudiar els casos de manera objectiva, ja que s'incorreria en un greuge comparatiu amb els qui més les necessiten”

 

Finalment, Verdú incideix en la importància del comerç de proximitat i en el compromís que la ciutadania de la Vila té amb ell. “És molt satisfactori veure la resposta que el poble de la Vila ha tingut amb els seus comerços.” Afirma l'alcalde que, tot i que des de l'Ajuntament s'apliquen facilitats a les empreses del municipi, “la responsabilitat i solidaritat de les persones consumidores és la que realment aconsegueix que el comerç local no tanque”. Un compromís, afirma l'alcalde, “que és de tots. Des de l'Administració fins a les persones consumidores, i sobretot, dels nostres comerços, el quals malgrat les restriccions alcen la persiana tots els dies.”

 

L'alcalde no tanca la porta a ampliar aquestes ajudes en un futur, en funció de les necessitats i de com es desenvolupe la situació donada per la pandèmia davant la pròxima entrada del període estival.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Febrer de 2021