El Ple de la Vila suspèn l'adequació de terrasses i paradors de comerços a l'Ordenança municipal fins al 2022

El bloc plenari també ha garantit la màxima transparència i compliment del protocol de vacunació

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat aquest matí el seu Ple ordinari del mes de febrer per via telemàtica, que ha estat presidit per l'alcalde del municipi, Andreu Verdú, des del despatx d'Alcaldia.

En ell, el grup Popular ha presentat una sèrie de mesures que tenen com a nexe comú la reducció i l’eliminació de diversos impostos municipals. Les propostes, seguint models ja proposats en altres localitats, se centren a reduir en un 50 % la taxa de fem per a tots els locals amb activitats econòmiques, eliminar l'impost de vehicles a tots els vehicles comercials, suprimir el cobrament de llicència d'obertura de nous establiments i de les taxes de cursos de formació municipals, i les lligades a l'ocupació de la via pública.

Les mesures no han comptat amb el suport suficient de la majoria del bloc plenari. Des del Govern s'ha defensat que les mesures no contemplen de manera objectiva les diferents situacions econòmiques d'empreses i particulars, i que s’apliquen per igual en sectors comercials i personals amb volum d'ingressos molt dispars; per la qual cosa, no es tracta d'una ajuda equitativa. En aqueixa línia, el Govern viler ha defensat les facilitats que ja es presten des de l'administració i preveu un repartiment més equitatiu de les subvencions de concessió directa del Pla Resistir i dels 2 milions d'euros anunciats ahir, amb els quals l'Ajuntament complementarà les ajudes de la Generalitat, mentre que des del PP s'ha defensat la superioritat de la seua proposta.

La moció dels populars dirigides a invertir una subvenció de 500.000 euros per al sector de la restauració i hostaler per a millorar la imatge de comerços lligada a les dates de les llàgrimes de Santa Marta, tampoc ha comptat amb el suport suficient per a la seua aprovació. Aquesta subvenció, unida a les reduccions i l’eliminació de taxes municipals suposaria una reducció al voltant d'un 1 milió d'euros del pressupost destinat a altres accions necessàries per al municipi, han defensat des de l'Equip de Govern.

Sí que s'ha aprovat la moció del PP, amb el suport de Compromís, sobre les ajudes al comerç i hostaleria. La proposta ha tirat endavant després de la proposta del regidor de Comerç per a incloure un nou punt que insta el Govern central a què autoritze els ajuntaments a gestionar el 15 % de les ajudes europees i no només el 6 %.

El Ple de la Vila ha ratificat la proposta de Cs perquè el Ple de la corporació garantisca la màxima transparència i el compliment del protocol de vacunació amb el suport de PSOE, Compromís i PP. Des de l'Equip de Govern s'ha incidit a aprovar un esmena que elevara la moció a totes les administracions públiques, provincials, autonòmiques i nacionals, sense ser ben rebuda la proposta des del bloc de l'oposició i considerar des de Ciutadans que “desvirtuava” la moció.

S'ha aprovat amb els vots favorables de l'Equip de Govern, en detriment de la presentada pel grup Popular, la moció del grup Compromís per a instar el govern d'Espanya que pose fre a l'especulació energètica amb el control del preu de la llum i el gas per a les xicotetes consumidores; i instar les administracions públiques perquè estudien la viabilitat de la creació d'una empresa pública energètica que afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores.

La moció del PP per a sol·licitar la suspensió de l'Ordenança local d'ocupació de via pública i d'ocupació del Mercat de proveïments no ha tirat endavant. Des del Govern s'ha recordat que l'Ordenança d'ocupació de via pública es troba actualment suspesa a la Vila Joiosa i que les parades del Mercat de proveïments estan exemptes de pagament de taxa municipal.

La moció de Cs per a instar la Conselleria de Sanitat perquè realitze un cribratge massiu en el municipi de proves d'antígens i la proposta per a la instal·lació de mesuradors de CO₂ en els centres d'ensenyament secundari de la localitat, no s'han aprovat per considerar la majoria plenària que no és competència de l'Administració local, que estan cobertes des de la Generalitat i que se centraran primerament en les seues responsabilitats.

Sí que s'ha aprovat per unanimitat la proposta conjunta de l'Equip de Govern i el Partit Popular per a la suspensió de l'article 15.3 de l'Ordenança municipal de protecció del paisatge urbà fins el 31 de desembre de 2021, així com la devolució de l'aval de Successors de Batiste Orquín SL.

Finalment, s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals la moció conjunta del Dia Internacional de la Dona, 8 de març, que convida la ciutadania a reivindicar un futur sense discriminació per raó de gènere, en el qual dones i homes formen part de la nostra societat en igualtat de drets i responsabilitats.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 18 de Febrer de 2021