L'oficina de turisme de la Vila Joiosa revalida el distintiu Q de Qualitat Turística

Aquest certificat reconeix la implantació de sistemes de qualitat a la Tourist Info i valida els serveis i l'atenció als usuaris de l'oficina.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
L'oficina de turisme de la Vila Joiosa renova el certificat Q de Qualitat Turística per 13 anys consecutius. Anit, l'Alcalde Marcos Zaragoza i la regidora de Turisme, Rosa Llorca, van recollir el distintiu a la Gala de la Nit Q que es va celebrar a Madrid, organitzada per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Aquest esdeveniment del sector turístic espanyol té com a objectiu reconèixer les empreses i organitzacions turístiques que aposten per la qualitat i sostenibilitat certificades.
 
La regidora de Turisme, Rosa Llorca, destaca que aquest distintiu “és fruit del treball constant i la involucració que dediquen les informadores turístiques que treballen a l'oficina de turisme de la Vila Joiosa, ja que elles són les que atenen els turistes i es preocupen per oferir-los la millor informació per conèixer el municipi, per això aquest reconeixement és d'elles i agraeixc enormement l'esforç diari dels membres del departament de Turisme”.
 
Per la seua banda, l'Alcalde Marcos Zaragoza ha assenyalat que la qualitat i la sostenibilitat són pilars fonamentals de l'estratègia turística de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, estant integrades en el conjunt de polítiques que s'impulsen des de la resta de regidories. De fet, hem engegat un nou grup interdepartamental del DTI per tal de coordinar tots els departaments municipals, tècnics i responsables polítics que integren l'estratègia del nostre municipi com a destinació turística intel·ligent”.
 
La regidora de Turisme, Rosa Llorca, explica que “estem treballant en el desenvolupament del DTI i del Pla de Sostenibilitat Turística a Destinació (PSTD) per reactivar el sector i les estratègies que portaven anys paralitzades i en sis mesos hem realitzat modificacions per posar a marxa el PSTD amb tres actuacions urgents”. L'última d'aquestes tres ha estat la licitació de la gestió de la Smart Office, l'oficina que coordinarà el treball interdepartamental i recopilarà i analitzarà la informació dels indicadors dels diferents departaments, que ens orienten en el disseny de l'estratègia de ciutat i que reverteixiquen així mateix a millorar l'estratègia turística, és a dir, ens ajudarà a aplicar l'estratègia transversal basada en el mesurament de dades que anunciem en campanya”. El termini de presentació de projectes finalitza 1 de febrer i disposa d'una partida de 90.000 euros.
 
Ja estan adjudicades dues contractacions més per desenvolupar el PSTD, com és l'execució de la fase III de les Termes d'Allon, consistent en la construcció de la coberta del jaciment, la intervenció de la qual disposa de la inversió de 400.000 euros per part de la Diputació de Alacant i 600.000 procedents del PSTD i compta amb un termini d'execució de 6 mesos. I també s'ha adjudicat, recentment, la gerència del PSTD per 97.660'52 euros durant 3 anys, l'empresa dels quals s'encarregarà de la gestió jurídica administrativa dels projectes del pla, com són tasques de coordinació de tots els departaments implicats i confecció de plecs d'actuacions, entre d'altres.
 
L'Ajuntament de la Vila Joiosa es va adherir al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) de la Comunitat Valenciana a la convocatòria extraordinària de 2022, amb l'atorgament d'ajudes per import de 2.441.553,00 €, finançades pels fons destinats al Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència del Govern, procedents de fons europeus Next Generation. El termini d'execució finalitza el 9 de maig 2026. El pla contempla 19 actuacions, ja que a l'octubre del 2023, la regidoria de Turisme va sol·licitar introduir dues noves actuacions, com són l'adequació de la via pecuària Colada de la Costa i la instal·lació de passarel·les accessibles a la platja centre.
 
Entre la resta de les 19 actuacions que formen part del PSTD i que es faran en aquests tres anys destaquen l'aparcament dissuasori a la platja del Bol Nou, la millora d'accessibilitat a les platges, el mesurament de la qualitat de l'aigua de les platges i del restes Bou-Ferrer, la monitorització de la pèrdua de sorra i el control d'aforament a platges i espais naturals, així com la sensorització de contenidors en àrees turístiques, la millora de la il·luminació en punts d'interès turístic i la instal·lació de plaques solars en edificis públics turístics, entre d'altres.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 26 de Gener de 2024