El Punxegut Roig, escarabat que afecta les palmeres de la Comunitat Valenciana, serà combatut en la Vila des de la Regidoria d’Agricultura

Este Pla de prevenció s’aplicarà sobre les palmeres de titularitat pública, encara així els propietaris de palmeres podran sol·licitar assessorament sobre el Punxegut Roig en la Regidoria d’Agricultura

  

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de la Vila Joiosa ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana la seua adhesió a la campanya de la temporada 2009/2010 contra la plaga del Punxegut Roig. Esta plaga està atacant a un gran nombre de palmeres a la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un escarabat que es menja les palmes, les asseca i les mata per complet. La dificultat per a acabar amb esta plaga residix que l’escarabat (punxegut roig) pot volar, la qual cosa li permet passar d’una palmera a una altra ràpidament, i ampliar així el contagi.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació du a terme un Pla de prevenció específic per a acabar amb el Punxegut Roig. Este pla consistix en el fet que totes les palmeres que estiguen donades d’alta en el cens de palmeres de titularitat pública, el que inclou a totes les palmeres de parcs i jardins municipals de la Vila, seran revisades pel coordinador del Servici de Sanitat Vegetal de cada àrea.

Una vegada que este especialista determina si el punxegut roig ha afectat les palmeres i en quin grau, emet un estudi amb els resultats definitius i repartix els verins i insecticides necessaris per a acabar amb la plaga, si és que n’hi ha. A més, el Pla de prevenció inclou un servici de retirada de les palmeres ja seques que s’han vist afectades pel Punxegut Roig.

D’altra banda, les palmeres de titularitat privada també podran obtindre assessorament sobre la plaga del Punxegut Roig. Totes les persones interessades que els especialistes del Servici de Sanitat Vegetal estudie els seus palmeres podran acudir a la Regidoria d’Agricultura (C/ Cristóbal Galiana, núm. 2) i rebre la informació necessària.

Notícia publicada el 27 d’Octubre de 2009