La violència en parelles jóvens i les víctimes en els processos judicials, temes centrals en el primer dia del III Congrés sobre Violència de Gènere

L’acte d’inauguració, que serà a les 10.00 hores, comptarà amb la presència de l’alcalde de la Vila Joiosa i la regidora de Seguretat Ciutadana, a més de nombroses personalitats del món de la

  

L’Ajuntament de la Vila, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant i la Fundació Caja Murcia, han organitzat el "III Congrés sobre Violència de Gènere. Prevenció i Intervenció", que tindrà lloc en la Vila els pròxims dies 29 i 30 d’octubre. En esta edició s’abordaran assumptes tan importants com el paper de les víctimes en el procés judicial dels maltractaments, la violència de gènere en els jóvens o la intervenció i atenció a les víctimes.

Dijous que ve 30 d’octubre a les 10.00 hores es durà a terme la inauguració del "III Congrés sobre Violència de Gènere. Prevenció i Intervenció" en el Teatre Auditori de la Vila. L’acte estarà presidit per l’alcalde de la Vila Joiosa, Jaime Lloret, i per la regidora de Seguretat Ciutadana, Beatriz Llinares.

Els dos eixos centrals del congrés enguany són la prevenció i intervenció i l’atenció a les víctimes de la violència de gènere. A més, les ponències del III Congrés tenen un enfocament multidisciplinari, ja que van des dels tallers preventius amb adolescents a qüestions jurídiques com la renúncia de la víctima a les mesures cautelars d’allunyament o per qüestions com el paper que juguen .

Les conferències del primer dia (dijous 30 d’octubre) començaran a partir de les 10.30 hores. La primera, "El paper de les víctimes en el procés judicial" corre a càrrec de Vicente Magro Servet, president de l’Audiència Provincial d’Alacant. A les 12.30 hores, María del Mar Casas Tello, responsable del Projecte Malva a València exposarà la seua conferència "Projecte Malva: Tallers Preventius amb adolescents".

A partir de les 16.00 hores, tindrà lloc la taula redona "Violència en parelles de jóvens", amb col·laboradors com Vicente Garrido Genovés, professor de la Universitat de València en Criminologia i Ciències de l’Educació i Jesús Herranz Bellidos, professor associat del Departament de Psicologia de la Salut de la Universitat d’Alacant.

L’última activitat del dia serà la taula redona "La renúncia de les víctimes a les mesures cautelars d’allunyament", a les 18.30 hores. En esta taula intervindran Carmen Méndez Cortés, magistrada del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 d’Alacant; Ángel Alcazar Sanz, fiscal coordinador de violència de gènere d’Alacant i Blanca Gutiérrez Lloret, advocada de l’OAVD (Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte) de la Vila Joiosa de la Fundació FAVIDE.

Dirigit principalment a col·lectius vinculats a la violència de gènere, com ara lletrats de torn especialitzat, membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, estudiants o professionals de l’Educació, les conferències també es dirigixen al públic en general.

Notícia publicada el 27 d’Octubre de 2009