Jaime Lloret: "Volem que la Vila siga un referent nacional en la lluita contra la violència de gènere"

· L’alcalde inaugura el "III Congrés sobre Violència de Gènere: Prevenció d’Informació", en el qual participaran 400 persones · El president de l’Audiència Provincial d&r

  

L’alcalde de la Vila Joiosa, Jaime Lloret, ha inaugurat hui (dijous, 30 d’octubre) el "III Congrés sobre Violència de Gènere: Prevenció i Intervenció", i ha destacat "la rellevància d’organitzar i acollir un fòrum de debat sobre un problema social com la violència de gènere, que tots i cada un dels ciutadans estem obligats a combatre". En el congrés, que comença hui i conclou demà (divendres 30 d’octubre), participaran 400 persones.

Presidit per l’alcalde, en l’acte d’inauguració, que ha tingut lloc a les 10.00 hores en el Teatre Auditori de la ciutat, han participat també la regidora de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Beatriz Llinares, la regidora de Benestar Social i de la Dona, María Isabel Lloret, el president de l’Audiència Provincial d’Alacant, Vicente Magro, i el director de Cajamurcia en la Vila, Diego Martínez.

En el seu discurs, l’alcalde de la Vila, Jaime Lloret, ha agraït tant a la Universitat d’Alacant i a la Fundació Cajamurcia el seu suport perquè el Congrés sobre Violència de Gènere siga una realitat. "Tinc el convenciment que la tercera edició del congrés servirà per a combatre la violència de gènere. Estem molt orgullosos que el congrés s’haja convertit en un referent en les polítiques que es duen a terme en el nostre municipi contra la violència de gènere. Volem que la Vila siga un referent nacional en la lluita contra la violència de gènere", ha destacat.

Per la seua banda, la regidora de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Beatriz Llinares, ha explicat "que el congrés va nàixer fa tres anys com un projecte d’un grup reduït de persones que treballem amb molta il·lusió, sense ser conscients de la repercussió que tindria; amb la mateixa il·lusió inaugurem hui el tercer congrés de violència de gènere, perquè volem posar el nostre granit d’arena per a lluitar contra la violència de gènere".

La regidora de Benestar Social i de la Dona, María Isabel Lloret, ha agraït a la Fundació Caja Murcia que haja patrocinat el congrés i a la Universitat d’Alacant el seu suport per a organitzar-lo. María Isabel Lloret ha destacat que "la violència de gènere és un problema de tota la societat, no sols de les dones, per això, cal obrir fòrums de debat, com este congrés, per a encarar la lluita contra esta xacra social".

En la seua intervenció, el director de Cajamurcia en la Vila, Diego Martínez, ha agraït "a l’Ajuntament que haja comptat amb la Fundació Cajamurcia per a col·laborar amb el III Congrés sobre Violència de Gènere.

Primera ponència, a càrrec de Vicente Magre
Amb el títol "El paper de les víctimes en el procés judicial", la primera ponència del congrés ha anat a càrrec del president de l’Audiència Provincial d’Alacant, Vicente Magro. Magro ha felicitat al "Ajuntament de la Vila, a la Universitat d’Alacant i a la Fundació Cajamurcia per haver organitzat este congrés, les conclusions de la qual serviran per a proposar reformes legislatives i lluitar contra la violència de gènere".

Dirigit principalment a col·lectius vinculats a la violència de gènere, com a lletrats de torn especialitzat, membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, estudiants o professionals de l’Educació, les conferències també es dirigixen al públic en general i tindran lloc en el Teatre Auditori de La Vila.

Totes les imatges

Notícia publicada el 29 d’Octubre de 2009