Jesús Neira clausura el III Congrés de Violència de Gènere de la Vila amb l’aportació d’una visió global sobre el problema

L’alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana han fet entrega d’una placa de felicitació i agraïment en què l’Ajuntament viler reconeix la conducta exemplar de Jesús Neira

  

El Doctor en Dret i president del Consell Assessor de l’Observatori contra la Violència de Gènere a Madrid, Jesús Neira, va clausurar divendres passat (30 d’octubre) amb una ponència sobre la seua visió sobre la violència domèstica el III Congrés de Violència de Gènere que s’ha celebrat en la Vila durant els dies 29 i 30 d’octubre. L’acte de clausura va tindre lloc en el Teatre Auditori i va congregar a nombrós públic.

La clausura va estar presidida per l’alcalde de la Vila Joiosa, Jaime Lloret, i van assistir també la regidora de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Beatriz Llinares, i altres membres de la corporació local.

L’alcalde viler hi ha assenyalat "l’honor que suposa la presència en la Vila i en el congrés de Jesús Neira, el qual ja és un símbol en la lluita contra la violència de gènere". A més, Jaime Lloret ha destacat la rellevància d’organitzar i acollir un fòrum de debat sobre un problema social com la violència de gènere, ja que "les conclusions d’este congrés serviran per a dur a terme reformes legislatives i diferents polítiques socials i judicials per a combatre la violència domèstica".

L’última conferència del congrés ha anat a càrrec del professor Neira, el qual va botar als mitjans de comunicació arran de l’agressió que va patir en Majadahonda (Madrid) per eixir en defensa d’una dona que suposadament estava sent maltractada per la seua parella. Este és el primer congrés de violència de gènere en què ha participat i, en la seua ponència, ha aportat una visió global sobre la violència de gènere a Espanya, i ha explicat que és un problema que concernix tota la societat i contra el que tots els ciutadans han de lluitar.

Neira ha felicitat a l’Ajuntament per organitzar el congrés, i ha aclarit que és un fòrum idoni per a debatre i traure conclusions realistes sobre la violència de gènere.

L’alcalde de la Vila Joiosa, Jaime Lloret, junt amb la regidora de Seguretat Ciutadana, Beatriz Llinares, han clausurat este III Congrés sobre Violència de Gènere junt amb Jesús Neira i li han fet entrega d’una placa de felicitació i agraïment en què l’Ajuntament viler reconeix la seua conducta exemplar com a ciutadà, el seu sacrifici i trajectòria en la lluita contra la violència de gènere.

Els dos eixos centrals del Congrés, que ha sigut patrocinat per Caja Murcia i organitzat en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, enguany han sigut la prevenció i intervenció i l’atenció a les víctimes de la violència de gènere. A més, les ponències del III Congrés aportaven un enfocament multidisciplinari, ja que anaven des dels tallers preventius amb adolescents, a qüestions jurídiques com la renúncia de la víctima a les mesures cautelars d’allunyament, o qüestions com el paper que juguen.

Totes les imatges

Notícia publicada el 02 de Novembre de 2009