La Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa habilitarà parcs de gossos

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través del seua Regidoria d'Agricultura, ha realitzat un estudi d'espais sense utilitzar per habilitar-los com parcs per a gossos. Actualment, el municipi compta amb nombrosos parcs d'una extensió adequada per a albergar zones d'esplai animal, on els amos dels gossos poden gaudir d'un lloc propici i que, segons el regidor de l'àrea, Pedro Alemany «a més, alleujarien el problema de conductes incíviques d'algunes persones, ja que aquestes zones estaran totalment controlades».

 

Les àrees en què s'habilitaran aquests parcs canins seran, en principi, la Cala de la Vila Joiosa, Gasparot i l'avinguda Ensenyants. No obstant això, després d'aquestes proves pilot, el regidor té previst poder estendre aquesta iniciativa a unes altres zones del municipi.

 

Aquestes zones especials per a gossos estaran encerclades i en estes s'habilitaran papereres, pals higiènics, fonts d'aigua per als animals, bancs perquè es puguen asseure els seus amos i també s'ha pensat instal·lar un espai esportiu conegut com agility on els gossos poden fer exercici.

 

Segons Alemany «amb una inversió mínima podem tindre un espai d'oci on poder estar tranquils, sense por que s'escapen els gossos i, sobretot, un lloc on no es causen molèsties a altres usuaris dels parcs». «Aquestes zones d'esplai ja s'han habilitat en altres municipis de la zona amb un gran èxit», ha matisat el regidor d'Agricultura.

 

Les obres d'habilitació d'aquestes tres primeres zones començaran a principis d'any i s'espera que finalitzen en uns mesos per poder començar a funcionar en el primer trimestre de 2016.

Notícia publicada el 27 d’Octubre de 2015