La Vila Joiosa convoca el Primer Concurs "Hortalissa Vilera"

En aquesta primera edició es premiarà la millor carbassa vilera

  

La Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha convocat el Primer Concurs Hortalissa Vilera. Aquest certamen, que se celebrarà la primera quinzena de juliol a l'Ermita de Sant Antoni, premiarà la millor carbassa vilera.

 

La Regidoria busca fomentar l'agricultura a la localitat i distingir les millors hortalisses plantades en esta. Per això cada any es premiarà una hortalissa vilera diferent. En aquesta primera edició, després de la consulta amb el Consell Agrari Municipal, s'ha decidit que siga la carabassa la que opte a aquest guardó.

 

El jurat, que estarà format per membres del Consell Agrari Municipal i dos agricultors de la zona, valorarà la millor peça plantada dins el terme municipal de la Vila Joiosa segons les seues dimensions, forma, coloració, olor, pes i atenent també com d’estreta estiga la flor al peduncle.

 

Les carabasses seran examinades la primera quinzena de juny i serà el mes de juliol quan s'anuncien els guanyadors. En total s'atorgaran tres premis. Els interessats s'han d'inscriure en la Regidoria d'Agricultura (c/ Cristóbal Galiana 2, 1r) de l'1 d'abril al 31 de maig.

 

«Des de la Regidoria d 'Agricultura ens vam comprometre a potenciar el sector agrari en la nostra localitat i aquest concurs suposa un reconeixement a la bona tasca dels nostres agricultors, una manera d'encoratjar-los a continuar amb el seu treball i donar-los visibilitat entre els veïns de la Vila Joiosa» ha comentat Pere Alemany, regidor de l'àrea.

Notícia publicada el 15 de Febrer de 2016