El secretari autonòmic d'Agricultura es reunïx amb els regants de la Vila Joiosa per conéixer el projecte de reg per degoteig

Els agricultors del municipi seguixen regant de manera tradicional, «a manta», i necessiten aquesta nova infraestructura per poder modernitzar els seus cultius

  

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, es va reunir ahir amb els regants de la Vila Joiosa i membres del consistori per conéixer l'estat de l'agricultura en la localitat i, sobretot, el projecte de reg gota a gota.

 

A la reunió van estar presents l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, el regidor d'Agricultura i també secretari de la Comunitat de Regants, Pedro Alemany, el president d'aquesta entitat, José Baldó, el president del Sindicat de Reg, Miguel Orts, i més d'una centena d'agricultors.

 

El secretari autonòmic i també director de l'Agència Valenciana de Foment per a la Garantia de l'Aigua, va poder conèixer, de primera mà, el projecte de reg per degoteig que la Comunitat de Regants té preparat des de l'any 2008 i que encara no ha pogut veure la llum per falta de finançament.

 

Segons el regidor d'Agricultura, «els agricultors de la Vila Joiosa ens cal canviar el reg tradicional, “a manta”, pel de degoteig, perquè d'aquesta manera podrem modernitzar els nostres cultius i fer-los més competitius. Li hem demanat al secretari autonòmic un compromís perquè la Vila Joiosa puga tindre aquesta demanda que estem reclamant des de fa molts anys», ha matisat Alemany.

 

Per la seua banda, l'alcalde de la localitat ha qualificat de «tot un èxit» la reunió i va explicar que «el secretari autonòmic ha assenyalat que en 2017 es podria tenir un Pla Director amb diverses fases i que les primeres ja comptarien amb finançament per part de la Generalitat Valenciana». També, Verdú, ha afirmat que «des de l'Ajuntament tenim un compromís amb els regants i es disposaran dels mitjans que puguem perquè aquest projecte es faça realitat».

Totes les imatges

Notícia publicada el 16 de Juny de 2016