Pere Cortes, guanyador del Primer Concurs de l’Hortalissa Vilera

En aquesta primera edició s'hi han presentat 19 concursants que van mostrar les millors varietats de la carbassa vilera

  

El primer concurs de Hortalissa Vilera, dedicat a un producte típic de la localitat com és la carbassa, va tenir lloc el passat 10 de juliol amb un total de 19 concursants, que van mostrar les seues peces al jurat del certamen. El primer premi ha estat per a Pedro Cortes, el segon per a Marta Iborra i el tercer per Salvador Alemany.

 

Més de 200 persones van acudir a aquesta final que es va celebrar a l'Ermita de Sant Antoni. Aquesta iniciativa ha estat organitzada per la Regidoria d'Agricultura que busca fomentar aquest sector a la localitat i distingir les millors hortalisses plantades en esta, per això cada any es premiarà una hortalissa vilera diferent.

 

 

El jurat ha estat format per membres del Consell Agrari Municipal i dos agricultors de la zona, i ha valorat la millor peça plantada dins el terme municipal de la Vila Joiosa segons les seues dimensions, forma, coloració, olor, pes i atenent també a com d’estreta estiga la flor al peduncle.

 

Segons el regidor d'agricultura, Pedro Alemany, «estem molt satisfets amb la participació d'aquesta primera edició del concurs i esperem que l'any que s'animen més agricultors del municipi. El nostre objectiu és, d'una banda, donar a conèixer la qualitat agricultura a la Vila Joiosa i, de l’altra, reconéixer el treball que fan els nostres agricultors».

 

Durant el desenvolupament de l'acte hi va haver dues exposicions d'hortalisses. La primera d'estes va ser per l'empresa Servigrup i la segona es va dedicar a l'agricultura ecològica i va ser presentada per Naturaka, Associació de Productors i Consumidors d'Agricultura Ecològica. L'esdeveniment va ser recolzat per la Dones Rurals de la Vila Joiosa, com també per l'Associació Ornitològica de la Marina Baixa.

Totes les imatges

Notícia publicada el 11 de Juliol de 2016