Simulacre de socorrisme a la platja Centre de la Vila Joiosa

  

La platja Centre de la Vila Joiosa va acollir divendres passat un simulacre de socorrisme; el simulacre va consistir en el rescat i la reanimació d'una persona amb problemes per sortir de l'aigua, i ha comptat amb el Servei de salvament i socorrisme de l'empresa DYA, l’encarregada durant els pròxims quatre anys de cobrir aquest tipus d'urgències. A l'acte van acudir l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, l'edil de Seguretat Ciutadana, Jaume Ramis, i la regidora de Platges, Marta Sellés.

 

El desplegament de personal auxiliar de salvament va comptar amb la participació de tres socorristes, el supervisor, una moto d'aigua de la mateixa empresa, la Policia Local i el Servei de salvament i socorrisme de l'empresa DYA amb una ambulància, que serà la que s'encarregue durant els pròxims quatre anys de cobrir aquest tipus d'urgències.

 

Segons marca el protocol, una vegada van veure la persona amb dificultats en l'aigua, el socorrista va avisar per l'emissora el seu supervisor, qui, al seu torn, cridà a la Policia Local i als serveis sanitaris DYA. Mentre es va produir el rescat, els altres dos companys del socorrista van acudir a ajudar-lo i, una vegada van traure la víctima mobilitzant-la tan poc com puguen per si pateix una lesió, la van valorar i van realitzar els primers auxilis necessaris.

 

Aquest tipus de simulacres permeten que l'equip de socorrisme actue en primera instància com si es tractara d'una emergència real i possibiliten un estudi veraç de les actuacions que s'han de tenir en futures emergències, per així poder optimitzar la resposta davant situacions d'emergència i garantir un millor servei als usuaris.

 

En el dispositiu desplegat, es va superar el protocol d'actuació en temps i formes, amb reaccions adequades per part de tots els implicats i es va obtenir un temps total d'actuació, reanimació i resposta de la víctima d'entre 4 i 5 minuts.

 

Les platges de la Vila Joiosa comptaran durant el període estival amb 17 socorristes en plantilla: dos a les platges Varador, Tio Roig, Estudiants, Paradís, Bol Nou i Caleta; i tres a la platja Centre.

Totes les imatges

Notícia publicada el 17 de Juliol de 2017