La Junta de Seguretat ultima el protocol per als Moros i Cristians 2017

Aquest any s'instal·larà un hospital de campanya a la platja per a l’alijo i el Desembarc

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha acollit aquest matí la Junta de Seguretat per a les festes de Moros i Cristians 2017. A l'acte han acudit alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú; els regidors de Festes i Seguretat Ciutadana, Marta Sellés i Jaume Ramis; el president de l'Associació Santa Marta, José Llinares, i representants de la Guàrdia Civil, Policia Local, Protecció Civil, Bombers, DYA, IMED Levante, DYA, Serveis Tècnics, l'empresa encarregada de la pirotècnia i neteja urbana i l'autor del Pla de seguretat d'aquestes festes, l'arquitecte Ángel Tomás.

 

L'objectiu d'aquesta reunió ha estat la presentació del Pla de seguretat i la coordinació de tots els serveis de seguretat i emergències que operaran durant els Moros i Cristians. En aquest Pla s'estableixen les línies a seguir, la ubicació dels diferents serveis, normativa i els telèfons de contacte de totes les entitats responsables per garantir una correcta comunicació.

 

Entre les novetats presentades respecte d’altres anys destaca la instal·lació d'un hospital de campanya per part de DYA, que se situarà a la platja per atendre els possibles ferits en actes com el Desembarc o l’alijo. Aquest hospital tindrà unes dimensions de 10 x 8 metres. A més, s'ha extremat la seguretat en les desfilades i actes multitudinaris amb diferents mesures que controlen els llocs en què es realitzen els actes.

 

L'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, ha recalcat durant la reunió que «el més important en aquestes festes és vetllar per la seguretat dels nostres ciutadans, per això s'ha elaborat aquest Pla que la garanteix i preveu qualsevol situació d'emergència; un pla que no es podria dur a terme sense la col·laboració de tots els organismes que hui han assistit a aquesta Junta» ha finalitzat.

 

Per la seua banda, la regidora de Festes, Marta Sellés, ha volgut agrair la col·laboració a totes les forces de seguretat i serveis municipals implicats en el desenvolupament de les Festes. «Sense el suport i la col·laboració de tots no seria possible organitzar les festes i, amb la seua professionalitat, el resultat estic convençuda que tot eixirà com està planejat» ha finalitzat l'edil.

Totes les imatges

Notícia publicada el 18 de Juliol de 2017