AEMABA i l'Ajuntament de la Vila presenten l'edició en CD de 'Papers de la Vila, cròniques històriques dels segles XVII a XX'

  

Les instal·lacions de Vilamuseu van albergar la passada setmana la presentació de Papers de la Vila, cròniques històriques dels segles XVII a XX, de José Payá Nicolau, que s'ha editat en format CD.

 

L'acte, que va reunir un centenar de persones, va comptar amb la presència d'Albert Alcaraz, de l'Arxiu municipal de la Vila Joiosa, que ha realitzat el pròleg del llibre; Agustín Galiana, president de l'Associació d'Estudis de la Marina Baixa (AEMABA), entitat que ha editat el CD amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, que estava representat amb la regidora de Patrimoni Històric i Cultura, M. Ángeles Gualde.

 

Aquest CD reuneix més de 500 cròniques i més de 700 pàgines redactades durant anys i basades en documents de l'Arxiu municipal. Albert Alcaraz va voler destacar el mèrit de José Payá «que ha estat capaç d'explicar la història amb majúscules i les relacions entre les classes socials dels segles passats a través de successos quotidians».

 

Per la seua banda, el president de AEMABA, Agustín Galiana, va destacar que la publicació del llibre en format CD permet «democratitzar el seu cost, només 5 euros, i facilitar la faena als investigadors, ja que, per ser text electrònic, poden fer cerques en aquest».

 

«Gràcies al treball de José Payá i a la col·laboració de AEMABA tenim al nostre abast una gran part de la història de la nostra ciutat. Un exemplar que tots els vilers hauríem de tenir per entendre millor el nostre passat i el nostre present» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora de Patrimoni Històric i Cultura.

Totes les imatges

Notícia publicada el 20 de Novembre de 2017