La Vila Joiosa posa en marxa el protocol contra el fred

  

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha posat en marxa la Campanya Contra el Fred, un protocol de coordinació d'atenció a les persones sense llar durant els mesos en què les temperatures són més baixes. Aquest protocol s'aplicarà fins el 30 de març aproximadament.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa atendrà les persones sense sostre que així ho requerisquen, a través dels tècnics de la Regidoria de Benestar Social, de dilluns a divendres de 08.00 a 15.00 hores, i dels agents de la Policia Local durant la resta de l’horari i caps de setmana.

 

Benestar Social ha de facilitar a les persones sense llar l'accés al transport públic perquè puguen desplaçar-se a recursos més estables de la província d'Alacant, en aquest cas a l'Alberg Municipal d'Alacant i l'alberg gestionat per la Creu Roja Alacant. En horari de nit o caps de setmana aquest servei serà prestat pels agents de la Policia Local. També es facilitarà el servei d'alimentació que oferirà accés al menjador de la Cafeteria del Centre Social.

 

Aquest protocol es realitza en col·laboració amb entitats locals com Cáritas Mare de Déu de l'Assumpció i Cáritas el Carme. Cáritas Mare de Déu de l'Assumpció facilitarà l'accés a roba de recanvi i dutxes i neteja personal. A més, també posa a disposició un allotjament alternatiu, on puguen pernoctar aquelles persones que siguen derivades pels agents de la Policia Local.

 

Creu Roja també forma part d'aquest protocol i facilita el bitllet de transport públic i derivació a l'Alberg d'Alacant gestionat per aquesta. Aquest servei es realitzarà de dilluns a divendres en horari de matins i dilluns, dimecres i dijous, en horari de vesprades, fins a les 19.00 hores.

Notícia publicada el 22 de Novembre de 2017