Més d'un centenar de persones inscrites en els 'Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral' de Benestar Social

  

Més d'un centenar de persones formen part del programa «Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social» de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de la Vila Joiosa. Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. El consistori va rebre una subvenció de 150.000 euros, aproximadament, per a aquest projecte i és un dels pocs municipis de la Comunitat Valenciana que en formen part enguany.

 

Aquest programa persegueix la millora de la qualitat de vida de persones amb escassa ocupabilitat i promou el creixement personal i la inserció laboral i social. Aquest projecte consisteix en l'acompanyament i motivació de les persones en la construcció del seu itinerari personalitzat, per promoure l'adquisició de recursos i estratègies necessàries per a la seva incorporació social plena.

 

Per dur a terme aquest important projecte la Regidoria ha posat en marxa un Centre d'Inclusió Comunitària al nucli antic en el qual treballen educadors, orientadors i un sociòleg.

 

Els interessats a participar en aquest programa han de demanar cita prèvia en Benestar Social, on es realitzarà un informe social de derivació. Després d'això, l'usuari tindrà una entrevista personal amb els educadors que realitzaran un diagnòstic de valoració de l'ocupabilitat i elaboren un itinerari individualitzat. A més, l'usuari s'inclou en els tallers d'inclusió que formen part del programa: alfabetització digital, habilitats personals per a la recerca de faena, habilitats socials, «Jo sí que valc» o taller de processos de selecció. A més, se'ls ofereix altres recursos formatius en col·laboració amb altres entitats com Creu Roja o UGT. El pròxim curs serà per a l'obtenció de la targeta professional per a la construcció.

 

A més, aquest programa es desenvolupa en coordinació i col·laboració amb les empreses i institucions del municipi i la comarca. Aquesta col·laboració serà distingida amb un segell anomenat «La Vila Compromesa». Durant la presentació del programa des d’AVEA es van mostrar disposats a col·laborar en el desenvolupament de pràctiques i per orientar sobre els perfils més demandats per les empreses vileres. A més, la secretària, Marisol Detlie, va voler felicitar per aquesta iniciativa, que ha considerat «molt necessària en la nostra localitat i beneficiosa».

 

Per la seua banda, el regidor de Benestar Social, José Ramón Uclés, va voler convidar els vilers que ho necessiten a participar d'aquest programa «perquè posseeix recursos que ajudaran molts dels nostres veïns i estem convençuts que gràcies a aquest programa es millorarà l'ocupabilitat a la localitat» l'edil també va voler felicitar el seu departament pel treball realitzat i el que s'està duent a terme per renovar la subvenció l'any vinent.

Notícia publicada el 29 de Novembre de 2017