Finalitzen els sondejos arqueològics al solar del futur col·legi Álvaro Esquerdo

Els tècnics no han detectat cap estructura arqueològica de manera que el terreny és apte per a la construcció del col·legi

  

Els sondejos arqueològics previs en el terreny del futur col·legi Álvaro Esquerdo han finalitzat i han conclòs que el terreny és apte per a la construcció del centre educatiu. Aquests sondejos s'han realitzat durant les últimes setmanes s'han dut a terme per part del Servei Municipal d'Arqueologia, amb la col·laboració de les regidories de Serveis Tècnics i Urbanisme.

 

El resultat de la totalitat dels sondejos ha estat negatiu, ja que no s'han detectat cap estrat o estructura arqueològica. En aquests moments s'està realitzant la memòria de la intervenció per a la presentació en la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, amb la finalitat que autoritze, des del punt de vista patrimonial, les obres per al futur col·legi.

 

Al solar de 7756 m² s'han executat 10 sondejos arqueològics, mitjançant màquina retroexcavadora que ha realitzat un total de 263.64 m lineals de trinxera. La superfície on s'ubica la parcel·la per a la futura obra es troba dins d'una àrea de vigilància arqueològica per la proximitat d'una de les necròpolis romanes del municipi. Per tant, els treballs exercits eren necessaris segons la Llei de patrimoni cultural valencià de 1998.

Totes les imatges

Notícia publicada el 01 de Desembre de 2017