L'Ajuntament de la Vila fa accessible tot el sender d'accés al Santuari de la Malladeta

El tram accessible s'ha ampliat en 170 metres, fins completar tot el traçat, alhora que s'han realitzat treballs de manteniment i neteja a la zona

  

La Regidoria de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de la Vila ha realitzat durant les últimes setmanes treballs de reparació i manteniment del tram de sender accessible que ja existia. A més, ha prolongat la part accessible en 170 metres fins cobrir la totalitat del traçat. D'aquesta manera ja es pot accedir en cadira de rodes o amb carro de bebé des del límit del tram asfaltat que dóna entrada a la zona de la Malladeta fins al mateix Santuari.

 

L'ampliació de la senda accessible s'ha realitzat amb un ferm que no desentona amb l'entorn i que permet que persones amb discapacitats motrius, usuaris de cadires de rodes o famílies que porten carros infantils puguen accedir còmodament a la zona per gaudir de la Vila Giacomina (1920) i del Santuari. Fins i tot poden arribar fins al mirador de la Frontera Desert, des d'on es contempla una de les panoràmiques més espectaculars de la costa alacantina.

 

Des de Patrimoni Històric, a través de Vilamuseu, també s'han realitzat en les últimes setmanes treballs de neteja i manteniment dels sectors excavats i musealitzats del Santuari iber i romà de la Malladeta, sota la direcció de l'arqueòleg municipal Diego Ruiz.

 

Els treballs han estat realitzats per personal contractat, gràcies una subvenció del Programa d'iniciativa Social EMCORD del SERVEF, que permetrà que, durant 6 mesos, també es procedisca al trasllat de peces i de fons des de diferents magatzems al Vilamuseu. Aquest personal col·laborarà, a més, en treballs d'investigació i conservació de jaciments i monuments.

 

Cada any la Regidoria de Patrimoni Històric realitza una fase nova de museïtzació i posada en valor d'aquesta important àrea patrimonial. No obstant això, la fase de 2017 té especial rellevància per fer possible que les persones amb alguna discapacitat física puguen, per fi, accedir a aquesta zona. L'objectiu últim de l'Ajuntament de la Vila és aconseguir que els recursos culturals i arqueològics del municipi siguen cada vegada més accessibles. De fet, ja s'ha aconseguit amb Vilamuseu, la Casa Museu la Barbera dels Aragonés, la torre romana de Sant Josep, el parc cultural del Castell, el derelicte Bou-Ferrer, entre d'altres nuclis visitables del municipi.

 

Per la seua banda, la Regidoria de Parcs i Jardins ha realitzat també treballs de reparació i manteniment de la tanca protectora de la Vila Giacomina, un important edifici històric del qual ja s'han fet diferents plànols i estudis per preparar la seua restauració. De fet, el 2018 es preveu redactar un projecte de consolidació com a primer pas per a la seua posada en valor.

 

El parc cultural de la Malladeta compta amb nombrosos elements arqueològics, etnogràfics, arquitectònics, naturals i paisatgístics que el converteixen en un dels llocs més apreciats pels vilers. Compta amb plafons interpretatius que expliquen, d'una manera amena i clara, els valors d'aquest lloc tan especial.

Totes les imatges

Notícia publicada el 29 de Desembre de 2017