El Ple aprova agilitzar els tràmits per al trasllat del Palau de Justícia de la Vila al nou emplaçament

La corporació, a petició de la Generalitat, ha desvinculat la cessió dels dos immobles implicats en l'acord de permuta, per no retardar el procés

  

L'Equip de Govern de la Vila Joiosa i Compromís, amb el vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans, han aprovat la cessió a la Generalitat de l'ús de l'immoble del carrer Jouan Tonda Aragonés, en el qual s'ubicaran els jutjats del partit judicial de la Vila Joiosa. La cessió es realitza per un període de 10 anys i serà la Conselleria de Justícia la que es farà càrred de totes les despeses.

 

D'aquesta manera, s'accedeix a la petició realitzada recentment per la Conselleria per desvincular aquesta cessió d'una altra inclosa en el conveni, per la qual la Generalitat ha de transferir de manera gratuïta a l'Ajuntament l’immoble del carrer Constitució, on estan actualment els jutjats. La intenció de tramitar tots dos processos per separat és atorgar més agilitat al procés, ja que s'està licitant ja el projecte de condicionament de la futura seu judicial i l'espai ha d'estar disponible tan prommpte com es puga.

 

D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament de la Vila també ha donat llum verda a l'inici dels tràmits necessaris per a vianants a un tram del carrer Colón, des de Barranquet a Canalejas, així com a un tram del carrer Canalejas. La moció està sustentada en un informe de la Policia Local, que és favorable a ambdues actuacions, i queda supeditada a un acord amb Pavapark, l'empresa que gestiona l'aparcament regulat de la Vila.

 

L'objectiu és permutar les places de zona blava que se suprimiran al carrer Colón per unes altres que es crearan en diversos carrers adjacents on, fins ara, no hi havia estacionament regulat. La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor de l'Equip de Govern i Compromís, que pretenen així fer el centre urbà de la localitat més amable i adaptat a les persones.

 

En aquest sentit, l'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, ha explicat que «les ciutats modernes pensen, sobretot, en el benestar dels seus habitants i precisament per això incrementen la peatonalització dels seus carrers. De fet, tenim bons exemples pròxims, en el cas de ciutats veïnes».

 

Durant la sessió de hui, el Ple també ha acordat iniciar l'elaboració d'un pla municipal d'inclusió i cohesió social. La iniciativa permetrà optar a les subvencions convocades per la Generalitat el 2018 per a la realització de plans municipals que desenvolupen aquests objectius. La intenció és implicar de manera directa a l'Ajuntament en el desenvolupament d'eines de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de les mesures i accions d'inclusió i cohesió social vinculades al territori. D'aquesta manera, la Generalitat facilita que siguen les administracions més pròximes les que, des del coneixement directe i proper de les situacions de les persones i des de la rapidesa d'intervenció, treballen per la inclusió i la creació d'un teixit social cohesionat en els municipis.

 

D'una altra banda, la corporació ha aprovat per unanimitat posar en marxa campanyes de sensibilització per minimitzar l'impacte de l'orí dels gossos als carrers i en el mobiliari urbà. En aquest sentit, l'Equip de Govern ha confirmat que està ultimant la distribució d'unes ampolles perquè els ciutadans puguen ruixar les zones on les seues mascotes facen les seues necessitats. A més, s'encarregarà a SAV, empresa concessionària del servei de neteja a la Vila, la realització de campanyes informatives i la distribució de fullets informatius sobre la incidència que tenen aquests comportaments en les arques municipals.

 

El Ple també ha donat el vistiplau a la moció que proposava instar el govern d'Espanya a l'execució total de les inversions pressupostades en la Comunitat Valenciana.

 

De la mateixa manera, s'ha aprovat per majoria que l'Ajuntament de la Vila inste Francisco Camps a renunciar de ser membre del Consell, així com a la resta de disposicions que li corresponen com a expresident de la Generalitat, pels seus actes o comportaments impropis. La moció inclou, a més, instar les Corts a millorar la Llei per evitar que tornen a produir-se situacions semblants.

 

Finalment, destacar que s'ha aprovat, amb els vots a favor de l'Equip de Govern i de Compromís i l'abstenció del Partit Popular i Ciutadans, l'acord per sumar-se, el pròxim dia 8 de març, a la vaga promoguda per Comissions Obreres i UGT per reivindicar l'eliminació de la discriminació laboral, econòmica i social de les dones. La proposta consisteix a realitzar una aturada laboral de 2 hores per torn en els centres de treball i sumar-se als actes, a les manifestacions i a les mobilitzacions que es facen.

Notícia publicada el 15 de Febrer de 2018