Una conferència sobre la frontera valenciana en el final del regnat de Jaume I precedirà la presentació del nou Bernat de Sarrià

L'Associació Huit de Maig i la Regidoria de Cultura posen en marxa els actes de commemoració de l'atorgament de la Carta Pobla

  

La Vila Joiosa coneixerà demà, 2 de març, la persona que aquest any representarà Bernat de Sarrià, figura clau en la història de la localitat, ja que aquest procurador de Jaume II va ser qui va lliurar la Carta Pobla el 1301. L'Associació Huit de Maig i la Regidoria de Cultura posen en marxa amb aquest acte els diversos esdeveniments de commemoració de la Carta Pobla.

 

La conferència «La Marina i la frontera valenciana a la fi del regnat de Jaume I» iniciarà aquest acte. La xerrada serà impartida per Josep David Garrido, historiador medievalista doctorat en per la Universitat Autònoma de Barcelona. Tractarà sobre Jaume I i el fet que la Vila Joiosa va ser l'últim territori del regne d'Aragó establert pel tractat d'Almizra en 1244.

 

Després d'aquesta xerrada, en la qual participaran també membres de l'Associació Huit de Maig, es presentarà la persona que aquest any encarnarà Bernat de Sarrià. Aquest any el càrrec ha recaigut sobre Jaume Llorca, conegut viler que va ser Rei moro l'any 2008 amb la companyia Berberiscos. Llorca agafa el relleu a Agustí Galiana.

 

L'Associació Huit de Maig i la Regidoria de Cultura van decidir el passat any avançar la data de la presentació de la figura de Bernat de Sarrià al mes de març després de la nova transcripció de la Carta Pobla de 1452 feta per Agustí Galiana, en la qual es descobreix que la data va ser el 8 de març i no de maig.

Notícia publicada el 01 de Març de 2018