Vilamuseu rep l'autorització per utilitzar el logotip de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural en totes les seues activitats

El Ministeri de Cultura considera que la programació per a 2018 compleix amb els objectius generals i específics fixats per la UE en aquest programa anual

  

La Unió Europea ha designat el 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural, amb l'objectiu d'impulsar el debat i el diàleg sobre aquesta qüestió dins i fora dels països que la integren. La Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de la Vila, a través de Vilamuseu, va sol·licitar al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport l’autorització oficial per a usar el logotip de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural en les seues activitats i ha rebut una resposta afirmativa en aquest sentit.

 

De fet, el segell es reserva exclusivament a projectes, esdeveniments i activitats concretes, com una exposició, un congrés o una campanya de conscienciació, que contribuisquen a la consecució d'un o diversos dels objectius de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. No obstant això, el Ministeri ha tingut en compte que totes les activitats Vilamuseu preveu per 2018 complisquen els objectius generals i específics del programa; per la qual cosa, ha autoritzat oficialment l'ús del logotip de forma genèrica en totes les activitats que Vilamuseu organitze en tots els museus i monuments municipals.

 

L'Any Europeu del Patrimoni Cultural (European Year of Cultural Heritage, Eyck) va ser aprovat pel Parlament Europeu i el Consell de la UE en l'article 2 de la Decisió (UE) 2017/864. Preveu milers d'actes i celebracions al llarg i ample de tota Europa. Està dedicat al públic en general, però s'enfoca especialment a xiquets i joves, ja que seran els encarregats de transmetre el nostre patrimoni cultural a les generacions futures.

 

Entre d'altres objectius, persegueix posar en valor la diversitat cultural, contribuir a l'economia, a la innovació, a l'accessibilitat, al turisme sostenible, a l'educació permanent o a la investigació.

 

El segell Eyck inclou un el lema «El nostre Patrimoni, on el passat es troba amb el futur». Vilamuseu l’utilitzarà en valencià, per incidir en l'objectiu de la diversitat cultural, i un hashtag (#EuropeForCulture), que les institucions autoritzades poden utilitzar segons unes estrictes normes.

 

La regidora de Patrimoni de la Vila, María Ángeles Gualde, ha explicat que l'Any Europeu del Patrimoni «vol destacar el valor educacional del patrimoni cultural i la seua contribució a la consecució de societats inclusives i cohesionades. Vilamuseu exerceix un paper fonamental en la conservació, transmissió i divulgació de la nostre patrimoni i, precisament per això, és la institució adequada per lluir aquest distintiu en tot el que es faça».

Totes les imatges

Notícia publicada el 06 de Març de 2018