L'Ajuntament de la Vila dóna suport a la vaga de dones convocada al Dia Internacional de la Dona

Regidors de diferents grups municipals se sumen a la concentració d'associacions de dones locals, convocada pels sindicats a la Barbera

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha donat suport sense fissures a la vaga feminista convocada hui, Dia Internacional de la Dona, com a protesta per reivindicar un nou model social, més just i igualitari. A més dels actes que ha convocat durant aquests dies la Regidoria d'Igualtat per commemorar aquesta data, la institució municipal s'ha sumat a les reivindicacions realitzades per diferents col·lectius.

 

L'Ajuntament compleix, així, amb les dues mocions aprovades en el Ple del passat mes de febrer. D'una banda, es va acordar traslladar al divendres les comissions municipals que habitualment es realitzen els dijous. De l'altra, donar suport a les reivindicacions dels sindicats Comissions Obreres i UGT i sumar-se als diversos actes i manifestacions convocats per hui.

 

Totes les dones que formen part de l'Equip de Govern municipal, 3 regidores i dues secretàries de grup, han cessat la seua activitat a partir de les 11.30 h per unir-se a la protesta convocada pels sindicats i assistir a l'acte organitzat a la Barbera. En aquest han participat 10 associacions de dones de la Vila, a més de representants de diferents grups municipals de l'Ajuntament de la Vila i la ciutadania en general. Durant l'acte, la regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri, i dones representants de diversos col·lectius han llegit el manifest de la Comissió 8-M per reivindicar la igualtat plena de drets i condicions de vida.

 

Aquesta vesprada està prevista la presentació del llibre Eso en femenino, organitzada per la Xarxa de Convivència. Serà a partir de les 19 h a Vilamuseu.

 

Baigorri, ha manifestat que «l'objectiu d'aquesta vaga és fer evident l'existència de desigualtats i discriminacions que pateixen les dones, és a dir, la meitat de la població. Amb aquesta protesta reivindiquem un model social que ha de ser més democràtic, més just i, sobretot, molt més igualitari».

Totes les imatges

Notícia publicada el 08 de Març de 2018