Benestar Social atén 7.400 persones durant 2017

La Regidoria augmenta el seu pressupost per a aquest any en 188.227 €

  

La Regidoria de Benestar Social de la Vila Joiosa va finalitzar l'any 2017 amb unes xifres d'atenció al ciutadà que ascendeix a 7.400 persones, davant les 7.124 persones del 2016. El pròxim any la Regidoria ha augmentat el seu pressupost en 188.227 € per reforçar els programes més demandats. En total són 706.044 € els destinats a aquesta àrea.

 

Benestar Social va atendre a 2.030 persones dins el Servei d'inclusió. 380 famílies van percebre ajudes d'emergència social, ajudes econòmiques que satisfan les necessitats bàsiques dels ciutadans (factures de llum, lloguer, etc.). A més, 100 famílies van percebre la renda garantida de ciutadania. Més de 1.500 famílies van ser ateses al Servei d'informació, orientació i assessorament i 190 persones van participar en els itineraris personalitzats d'inserció sociolaboral.

 

Gairebé 1.000 persones van formar part l'any passat dels programes de promoció de l'autonomia i dependència. 180 d'aquestes van sol·licitar la valoració de la situació de dependència i 80 van ser valorades des del mes de juliol en què es va incorporar el sServei a la Regidoria. El Taller d'envelliment actiu va comptar amb 90 participants i 576 persones van ser ateses pel Servei d'informació, orientació i assessorament. A més, en aquest apartat se sumen les més de 7.000 persones que van acudir al Programa de platges accessibles, que s'ha ampliat en els últims anys.

 

Benestar Social va atendre l'any passat 950 persones dins el programa de família, infància i adolescència. D'aquestes, 67 eren dones en situació de violència de gènere i els seus fills; 156 famílies en situació de risc, derivades de centres educatius, i 632 alumnes van assistir a tallers impartits en els instituts, entre d'altres. A més, 3.500 persones van sol·licitar algun tràmit administratiu i informació, com ara carnets de famílies nombroses, pensions, graus de discapacitat, suport a sol·licitud de subvencions, etc.

 

«Un any més no puc fer altra cosa que felicitar el personal de la Regidoria i reafirmar la política que seguim des que governem, que no és una altra que governar per a les persones. Seguim millorant la Regidoria, atenent i ajudant totes les persones que ens necessiten, creant programes que faciliten l'activitat de la gent gran o la inclusió laboral dels nostres joves. L'any que ve hem augmentat el pressupost perquè la ciutadania vilera tinga millors serveis, les persones són el primer» ha comentat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social.

Notícia publicada el 05 d’Abril de 2018