La històrica 'Processó dels Combregats' finalitzarà dilluns que ve amb la representació d'un dels miracles de Sant Vicent Ferrer

  

La Setmana Santa vilera finalitzarà aquest any, en què s'ha celebrat el 25 aniversari de la Junta de Confraries de Setmana Santa, el pròxim dilluns dia 9 amb la celebració de tradicional Processó del Santíssim Sagrament, més coneguda a la localitat com la «Processó dels Combregats». En aquesta ocasió, com a novetat, s'interpretarà un dels miracles de Sant Vicent Ferrer en finalitzar aquesta processó que recorre el centre històric.

 

L'església de l'Assumpció serà el punt de partida d'aquest acte, que començarà a les 09.00 hores i recorrerà el nucli antic; durant el seu recorregut, el rector impartirà la benedicció i donarà la comunió a gent gran i malalts. Les cases d'aquestes persones tenen per costum decorar-se amb flors i herbes aromàtiques.

 

Com és tradició el Santíssim Sagrament anirà sota pal·li, ja que l'església marca que ha d'anar cobert baix la llum del sol, i mai ix a la nit. Els feligresos, centenars en els últims anys, i membres de la corporació municipal acompanyen el rector en aquesta tradicional processó que commemora la celebració de Sant Vicent Ferrer, celebrada el segon dilluns de Pasqua.

 

Després de la processó, es celebrarà la santa missa a la parròquia de l'Assumpció i en finalitzar, i com a novetat aquest any, es representarà un dels miracles de Sant Vicent. Aquesta xicoteta obra anirà a càrrec de xiquets i xiquetes, i es realitzarà a la plaça de l'església. Els miracles de Sant Vicent se celebren tradicionalment a la ciutat de València, al costat dels xicotets altars dels diferents carrers, una arrelada tradició que enguany arriba a la Vila Joiosa.

Notícia publicada el 06 d’Abril de 2018