La Vila celebra el VI centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer amb la interpretació d'un dels seus miracles

La xicoteta obra de teatre s'ha realitzat després de la tradicional 'Processó dels Combregats'

  

La Vila Joiosa s'ha unit hui a la celebració del VI centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer amb la interpretació al carrer d'un dels miracles d'aquest Sant valencià. Aquest tipus de representacions, realitzades per xiquets i xiquetes, són molt tradicionals a la ciutat de València.

 

La Vila ha celebrat, com cada dilluns de Sant Vicent, la tradicional 'Processó dels Combregats', que porta el Santíssim Sagrament a malalts i gent gran. Després de la processó i la missa, des de la Junta de Confraries de Setmana Santa, en col·laboració amb la parròquia de l'Assumpció, s'ha dut a terme aquest teatre curt que representa un passatge de la vida del Sant.

 

En concret s'ha escenificat, a la plaça al costat de l'església, el miracle «La pesta vençuda», que narra com el Sant va lliurar la ciutat de València de l'epidèmia de pesta, i en aquest es recorden els deu manaments. 10 xiquets i xiquetes de tercer curs de catequesi han estat els encarregats de recrear aquest capítol de la història del Sant i per això han assajat des del mes de febrer sota les ordres de les catequistes de l'Assumpció.

 

«El dia de Sant Vicent sempre ha estat especial per a la Vila, ja que celebrem la 'Processó dels Combregats'. Un dia en què recordem el sant de València i que aquest any ha tingut un moment més especial per recrear un dels seus miracles, una forma d'involucrar els xiquets i xiquetes en les activitats del dia, i mostrar als nostres veïns la vida d'aquest Sant al qual té devoció a tota la comunitat. Voldria agrair tots els implicats la iniciativa que ha estat un èxit i es repetirà en un futur» ha comentat Marta Sellés, regidora de Festes.

Totes les imatges

Notícia publicada el 09 d’Abril de 2018