'Cultura Pasito a Pasito' organitza una conferència sobre la millora del rendiment escolar a través del desenvolupament motor

  

El saló Don Pedro de la Barberà acollirà el pròxim dijous 12 d'abril la conferència «Mejora el rendimiento escolar a través del desarrollo motor: integración de reflejos primitivos» dins la IV edició de Cultura Pasito a Pasito. Aquesta xerrada serà impartida per la professora de la Universitat d'Alacant, M. del Carmen Díaz Ivorra.

 

La conferència abordarà el paper dels reflexos primitius en l'aprenentatge infantil; aquelles reaccions musculars involuntàries que sorgeixen davant un determinat tipus d'estímul. Quan un nadó naix posseeix uns reflexos primitius que li permeten baixar pel canal del part i assegurar la seua supervivència els primers mesos de vida. Es tracta d'uns moviments automàtics dirigits des del tronc encefàlic, la part més primitiva del cervell, que no estan controlats de manera voluntària.

 

Si aquests reflexos primitius romanen actius a partir dels tres anys són indicatius d'una certa immaduresa cerebral i pot afectar no només a les habilitats motores gruixudes o fines, sinó també a la percepció sensorial i al desenvolupament emocional i cognitiu. Mitjançant la pràctica d'un programa diari d'exercicis és possible donar-li una segona oportunitat al cervell per a madurar.

 

IV Bebe Art

 

A la Biblioteca Municipal Cristóbal Zaragoza s'inaugura la mateixa vesprada de dijous la IV Bebe Art, una exposició artística dels centres d'educació infantil de la Vila Joiosa sobre el llibre Tirant Lo Blanc de Joanot Martorell en el 550 aniversari de la seva mort. Aquesta activitat s'inaugurarà a les 17:30 hores i les visites es podran realitzar del 13 d'abril al 4 de maig en horari d'obertura del centre.

Totes les imatges

Notícia publicada el 12 d’Abril de 2018