Benestar Social impulsa nous cursos d'immersió sociocultural a través de l'idioma

  

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha finalitzat un nou curs d'immersió sociocultural a través de l'idioma i ja està preparant el pròxim. Aquesta iniciativa compta amb una gran acceptació entre les persones immigrants de la localitat.

 

El primer curs d'aquest any, en el qual es van inscriure 28 persones, va concloure al març amb deu participants de diferents nacionalitats. El seu objectiu era donar a conéixer a les persones que arriben al municipi els processos a seguir per accedir als recursos comunitaris: sanitaris, educatius, socials, laborals, etc., a través de l'aprenentatge de l'idioma.

 

El departament ha organitzat manera paral·lela a la pròxima edició d'aquest curs, que es realitza entre abril i juny, quatre cursos més: un per ajudar les persones que es vulguen presentar a l'examen per obtenir la nacionalitat espanyola; un altre d'alfabetització digital, per ensenyar el maneig dels webs destinats a les tramitacions administratives referents a la població immigrant; un curs de conversa en llengua espanyola i una aula intercultural on es desenvoluparan activitats ludicoformatives per a promoure el respecte i la diversitat cultural.

 

«Des de la Regidoria continuem treballant per millorar la immersió sociocultural d'aquelles persones estrangeres que s'han instal·lat a la Vila; gràcies a aquesta iniciativa aprenen i perfeccionen l'idioma i coneixen els tràmits i les eines necessaris per a la comunicació amb l'Administració» ha comentat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social.

 

La forma d'inscripció a cadascun dels cursos és la presencial, al Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de la Vila Joiosa de 09.00 a 14.00 hores.

Totes les imatges

Notícia publicada el 13 d’Abril de 2018