Conselleria delega les competències per a la construcció del CEIP Álvaro Esquerdo dins el Pla Edificant

La delegació de competències haurà de ser aprovada en el pròxim Ple

  

La Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport ha comunicat hui a l'Ajuntament de la Vila Joiosa que s'ha introduït a la plataforma Edificant la proposta de delegació de competències subscrita pel secretari autonòmic per a l'actuació sol·licitada: la construcció del CEIP D. Álvaro Esquerdo. Aquest document haurà de ser aprovat en el pròxim Ple municipal que es realitzarà el pròxim 17 de maig.

 

Com va anunciar el consistori la passada setmana, l'ens autonòmic ja havia aprovat la memòria definitiva del projecte de construcció del CEIP D. Álvaro Esquerdo i s'estava a l'espera de l'esmentat decret de delegació de competències. Una vegada es formalitze aquest tràmit, el següent pas serà l'adjudicació de consignació pressupostària per a licitar l'obra per part de l'Ajuntament.

 

CPEE Secanet i CEIP Mare Nostrum i Hispanitat

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa s'ha adherit al programa Edificant que regula la cooperació amb les administracions locals per a la construcció, l’ampliació, l’adequació, la reforma o l’equipament de centres docents públics, a més amb l'ampliació de l'IES Marcos Zaragoza i l'adequació i reforma del CPEE Secanet i els CEIP Hispanitat i Mare Nostrum.

 

Educació i Urbanisme van visitar els tres centres a reformar i van realitzar un estudi per confeccionar les memòries valorades dels projectes que es van registrar a la plataforma Edificant fa unes setmanes i estan pendents de l'aprovació definitiva.

 

Al CPEE Secanet es realitzarà una actuació que contempla, amb un pressupost de 700.211,36 €: el moviment de terres per anul·lar el depòsit soterrat d'aigua; la creació d'una nova xarxa de sanejament; el reforç de la fonamentació; la reparació de fissures en la façana; la renovació de la fusteria exterior; la compartimentació del soterrani per a la creació d'un magatzem i gimnàs; la renovació del paviment en els accessos; la instal·lació d'un elevador; l’augment de la potència elèctrica; l’aclimatació de la zona del menjador; l’adequació de la tanca exterior; el condicionament de pistes i jocs infantils i es dotarà de dos cubes terapèutiques per a les persones usuàries.

 

El pressupost de les obres a realitzar al CEIP Mare Nostrum ascendeix a 1.052.277,76 euros i contempla: cobrir la casa del conserge; cobrir la pista esportiva de primària i el pati d'infantil; construir un magatzem a l'edifici d'infantil; instal·lació de gas natural; instal·lar paviment esportiu en els patis d'infantil i primària; adequació dels llums mitjançant sistemes led; canvi de finestres a l'edifici d'infantil; instal·lació de gronxadors a infantil; col·locació de porteries segons normativa; fusteria; accessibilitat i eixida d'emergència.

 

Al CEIP Hispanitat les obres que es realitzaran seran: reforma de les pistes esportives; reforma de la zona de jocs infantils; renovació de la instal·lació elèctrica de l'edifici d'infantil; instal·lació de fibra òptica; instal·lació de tendals a infantil i primària; reparació dels accessos a l'edifici d'infantil per eliminar barreres arquitectòniques; instal·lació de tanca exterior; construcció d'un gimnàs; renovació de l'edifici de primària (fusteria, canalons, menjador, portes, il·luminació, sostres...); creació d'un lavabo per a professors a infantil i millores als accessos mitjançant la construcció d'un aparcament als terrenys municipals adjacents. El cost d'aquestes actuacions serà d’1.098.887,31 €.

 

«El Pla Edificant al qual ens vam adherir fa uns mesos segueix avançant en el nostre municipi; gràcies a la faena dels responsables d'Educació i d’Urbanisme, les memòries de tres dels col·legis que necessiten d'importants reformes ja estan a València i hui hem rebut l'excel·lent notícia de la delegació de competències per a la construcció del Dr. Esquerdo. Un pas més perquè la Vila tinga les instal·lacions educatives que mereix» ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la localitat.

Notícia publicada el 08 de Maig de 2018