Societat civil i forces de seguretat de la Vila desmunten els mites de la violència de gènere en un acte organitzat per la Diputació d'Alacant

  

La Vila Joiosa ha sigut l'escollida enguany per la Diputació d'Alacant per a iniciar la ronda de jornades de sensibilització «Perquè és possible. Perquè es pot eixir de l'espiral de la violència» que organitza l'àrea d'Igualtat i Joventut de l'organisme provincial. Un centenar de persones representants de la societat civil, Policia Local, Guàrdia Civil, personal dels jutjats de violència de gènere de la Vila, professionals sanitaris i dels centres educatius del municipi van acudir ahir a Vilamuseu per reflexionar i debatre sobre els mites creats al voltant de la violència de gènere.

 

El psicòleg especialitzat en gènere Carmelo Hernández i el politòleg i jurista José Pablo Cuéllar van ser els encarregats de guiar la trobada i van fer una crida a la responsabilitat que té la ciutadania en la lluita contra la violència masclista en tots els seus àmbits, des de la violència psicològica, institucional i econòmica, fins la física i sexual; i en la rellevància de no mirar cap a un altre costat i acompanyar les víctimes. Tots dos professionals van ser els encarregats de guiar les persones assistents en el taller «És possible eixir de la violència de gènere. Desmuntant falses creences» on es van anar desmuntant falsos mites gestats al voltant de la violència contra les dones, com són les falses denúncies o el perfil de dones maltractades vinculat a una desestructuració familiar, baix poder adquisitiu i de nivell d'estudis vinculat a la marginalitat.

 

La presidenta de l'Associació Dones amb Veu, d'àmbit comarcal, Margarita Luján Arnau, va tancar l’acte explicant al públic els objectius de l'organització, que són acompanyar a les dones en el periple de «rebutjar aqueixa violència en la seua vida i de què fer amb tot això que li està passant, des de l'assessorament, la informació i el suport en la presentació de la denúncia, la sol·licitud d'ajudes, si foren necessàries, i el suport psicològic».

 

La regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri San Anselmo, va voler manifestar el seu rebuig a la normalització que té la societat per «tolerar certs comportaments absolutament reprovables per part d'alguns homes», en al·lusió a la sentència de la Manada i el conseqüent rebuig massiu de la ciutadania; i va exigir una Jformació íntegra i completa en perspectiva de gènere per abordar qualsevol qüestió que concerneix la població, des d’impartir justícia fins l'ensenyament i la política».

Totes les imatges

Notícia publicada el 10 de Maig de 2018