La Vila Joiosa presenta els càrrecs dels Moros i Cristians 2018

  

La seu de l'Associació Santa Marta de la Vila Joiosa ha acollit aquest matí la presentació dels màxims càrrecs festers per a les festes de Moros i Cristians de 2018. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, la regidora de Festes, Marta Sellés, el president de l'Associació, José Llinares, els nous càrrecs i diversos membres de l'Associació.

 

José Llinares, president de l'Associació Santa Marta, ha conduït l'acte i ha presentat cadascun dels càrrecs, als quals ha aprofitat per a felicitar pels seus nomenaments. A més, ha recalcat la seua important tasca i ha oferit l'ajuda i la col·laboració de l'Associació Santa Marta.

 

El Rei cristià enguany serà Pere Soriano Llinares de la companyia Catalans; Soriano pertany a la companyia des de 1985 i forma part de la penya «l’Espirot». Ha sigut capità en dues ocasions, en 1990 i l'any 2010. Pel bàndol de la mitja lluna,  el càrrec de rei enguany el regirà Pere Miquel Marcet Arlàndiz, dels Beduïns. Marcet pertany a la festa de Moros i Cristians des del seu naixement, en la penya «els Pollosos» de la seua companyia. De família de tradició festera, el seu pare ja va ser Rei en 1975.

 

Durant l'acte s'ha donat a conéixer també el nom de la persona que donarà el tret d'eixida a les festes, el pregoner, responsabilitat que enguany ha recaigut en Kiko Llorca Picó, prestigiós fester que pertany a una família de gran trajectòria en els Moros i Cristians. Després de passar per diferents companyies, pertany actualment als Destralers, ha sigut membre de la Junta de Govern de l'Associació Santa Marta i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la localitat. Finalment, s'ha nomenat Tomás Soriano Santamaria, com a emissari, qui no ha pogut assistir.

 

«Hui la festa tanca un capítol i –n’obri il·lusionada un altre de nou, com cada any. Hui coneixem als qui en el 2018 representaran la nostra festa; voldria agrair-vos la il·lusió  i el treball que esteu posant, perquè és molt, i dir-vos que gaudiu d’aquest any» ha recalcat Marta Sellés, regidora de Festes.

 

Després d'ella, l'alcalde  ha brindat l'ajuda de l'Ajuntament a tots els presents i els ha felicitat: «Com ha dit Marta, porteu mesos treballant dur per les festes i estic segur que gaudireu molt d'aquesta oportunitat. Voldria felicitar el pregoner, perquè ningú com ell, una persona amb una gran trajectòria en la festa, per a donar l'inici als nostres dies grans per transmetre’ns la seua saviesa i amor pels Moros i Cristians. Als reis dir-los que aprofiten tot el bo que els brinda aquest any que té moments únics» ha finalitzat Verdú.

Totes les imatges

Notícia publicada el 11 de Maig de 2018