La Vila aprova la bonificació en l'ICIO, en l’IAE i en la taxa d'expedició de documents

L'IES Malladeta sol·licitarà la seua adhesió al Pla Edificant

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat hui el ple ordinari del mes de maig, en el qual s'han aprovat per unanimitat les tres propostes del regidor d'Hisenda, Joan Lloret, per a la modificació d'ordenances per a bonificar diverses taxes municipals amb l'objectiu de fomentar la creació d'ocupació en la localitat. Les taxes que es bonificaran seran l'ICIO, fins un 95 %, l'IAE, fins un 50 %, i la taxa d'expedició de documents.

 

L'Equip de Govern (PSPV- PSOE, EU i GpV) ha elevat al Ple d'adhesió de l'IES Malladeta al Pla Edificant, que regula la cooperació amb les administracions locals per a la construcció, l’ampliació, l’adequació, la reforma o l’equipament de centres docents públics. L'IES Malladeta sol·licitarà l’adhesió amb l'objectiu de realitzar reformes i millores en les instal·lacions.

 

A més, els edils vilers han aprovat de manera unànime i per via d'urgència l'acceptació de la delegació de competència per part de la Generalitat a l'Ajuntament dins el Pla Edificant per als centres: CEIP Hispanitat, CEIP Mare Nostrum, CEIP Álvaro Esquerdo i CEE Secanet. La delegació de competències és el pas següent a l'aprovació de les memòries valorades presentades pel consistori per a la construcció de l'Esquerdo i la reforma i millora de les instal·lacions de la resta de centres.

 

A proposta de Compromís ha tirat endavant, amb el vot en contra de Ciutadans, iniciar l'expedient per a construir un aparcament en la platja del Paradís que done servei durant els mesos d'estiu. Aquest aparcament estaria llest, en cas de complir amb els tràmits necessaris, per a l'estiu de 2019 i seria gratuït per als residents.

 

Finalment, s'ha aprovat la iniciació dels tràmits per a la inclusió del xocolate de la Vila Joiosa, la recepta de la pebrereta, el nardo i els bollets a la lloseta, receptes de l'ampli receptari autòcton, com a béns de rellevància local immaterial.

 

Enllumenat de camins rurals

 

L'edil de patrimoni de la Vila Joiosa, Pascal Amigo, ha presentat per via d'urgència la inclusió del Pla d'execució d'enllumenat exterior de camins rurals al Pla provincial d'obres i serveis de la Diputació d'Alacant per a la subvenció del 55 % del cost total d'aquesta actuació que ascendeix a 749.975,53 euros. El punt s'ha aprovat per unanimitat. El projecte contempla la il·luminació de 7 quilòmetres de camins rurals amb 232 llums LED.

Notícia publicada el 17 de Maig de 2018