Colomer entrega en la Vila les banderes ‘Qualitur’ a 172 platges de 35 municipis de la Comunitat Valenciana

  

·          Destaca que «els distintius Qualitur són el millor reflex de la nostra aposta per la qualitat, l'entorn natural i l'accessibilitat global, i acrediten l'excel·lència turística que els nostres municipis litorals ofereixen»

 

·          Per a Colomer «la bandera Qualitur és la més representativa dels valors humans i dels valors de l'hospitalitat»

 

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la Bandera Qualitur «és el millor reconeixement al treball diari que es fa des dels diversos consistoris perquè el nostre litoral siga sinònim d'excel·lència turística, entesa com la integració de tres conceptes: qualitat, medi ambient i accessibilitat”.

 

Francesc Colomer ha fet aquestes declaracions a la Vila Joiosa durant el lliurament de les banderes Qualitur a 172 platges de 35 destinacions de la Comunitat Valenciana guardonades pels certificats de qualitat, medi ambient i/o accessibilitat.

 

Així mateix, ha assenyalat que «els distintius Qualitur són el millor reflex de la nostra aposta per la qualitat, l'entorn natural i l'accessibilitat global, i acrediten l'excel·lència turística que els nostres municipis litorals ofereixen, i es converteixen en la targeta de presentació que mostra el bon estat de salut de les nostres platges».

 

Per a Colomer «el repte és voler i valorar la qualitat certificada», al mateix temps que ha destacat «la voluntat humana dels alcaldes, regidors i tècnics de turisme dels ajuntaments que lluiten durant tot l'any per a mantindre la qualitat de les seues platges i no perdre una bandera», i ha afegit que «els nostres municipis lluiten diàriament per a mantindre l'expectativa i la capacitat d'enamorar els turistes que ens visiten cada any».

 

A més, ha recordat que «som la primera comunitat autònoma en nombre de municipis costaners que disposen de certificats, amb un total de 35 municipis» i ha afegit que «els turistes i visitants ho aprecien i ho valoren; de fet, les nostres platges són el nostre principal reclam turístic i un dels motius d'elecció de la Comunitat com a destinació turística».

 

En aquesta línia, Francesc Colomer ha assenyalat que «el nostre objectiu és disposar cada any de les millors platges, gestionades des del respecte al medi ambient i als recursos de les àrees litorals» i ha afegit que «aquest compromís cada vegada és més compartit per tots els municipis del nostre litoral, ja que 6 de cada 10 platges de la Comunitat disposen de certificats que avalen la seua excel·lència».

 

Per tot això, el responsable de Turisme ha posat l'accent en el compromís del Consell amb el turisme de ‘sol i platja’ i ha recordat que, des de l'Agència Valenciana del Turisme, «continuarem impulsant totes les actuacions que milloren les nostres platges com la dotació d'elements, com ara papereres, passarel·les rígides d'ample especial o passarel·les desmuntables, a més de la creació d'infraestructures de platja, com ara àrees biosaludables, àrees esportives i jocs infantils i juvenils».

 

A més, Colomer ha assenyalat que «la Bandera Qualitur és la més representativa dels valors humans i dels valors de l'hospitalitat» i ha apostat «per competir amb plus de qualitat, amb elements diferencials, com els que comporta l'obtenció de les banderes Qualitur».

 

Banderes Qualitur, reconeixement a l'excel·lència de les platges

 

A través de la Bandera Qualitur, l'Agència Valenciana del Turisme vol transmetre als turistes i usuaris de les platges de la Comunitat la neteja de les aigües i les arenes, així com els serveis higiènics i zones d'esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l'usuari.

 

Amb aquest reconeixement es posen en valor també les mesures de protecció ambiental dutes a terme en el litoral, que contribueixen a conservar un dels nostres principals recursos turístics.

 

Cal assenyalar que han sigut 172 les platges reconegudes amb les banderes Qualitur que certifiquen la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l'accessibilitat de les platges. Aquest acte ha reconegut 10 municipis d'Alacant, 10 de Castelló i 15 de València.

 

La Comunitat es posiciona, així, com a destinació de platges d'excel·lència, ja que és la primera autonomia espanyola per nombre de municipis costaners que disposen de certificats (35 municipis costaners).

 

La Bandera Qualitur és el millor reconeixement al treball diari que es fa des dels diferents consistoris perquè el litoral valencià serà sinònim d'excel·lència turística, entesa com la integració de tres conceptes: qualitat, medi ambient i accessibilitat.

 

A través del Programa Qualitur de l'Agència Valenciana del Turisme se centralitzen les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destinacions i recursos turístics de la CV mitjançant el reconeixement dels següents certificats: els certificats de qualitat ISO 9001 i Q Qualitat Turística, els certificats en medi ambient ISO 14001 i Reglament comunitari d'ecogestió i ecoauditoria, i el certificat en accessibilitat UNE 170001.

Totes les imatges

Notícia publicada el 04 de Juny de 2018