La Vila Joiosa constitueix una taula intersectorial per a elaborar el seu Pla de salut

És el primer municipi de la Marina Baixa que el posa en marxa

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha constituït aquest matí la Mesa intersectorial per a l'elaboració del Pla de salut del municipi dins de Xarxa Salut, iniciativa de la Conselleria de Sanitat. Les regidories de Benestar Social i Sanitat han sigut les impulsores d'aquest projecte que s'inicia de manera transversal, ja que afecta tots els col·lectius ciutadans, juntament amb el suport i la col·laboració amb el Departament de Salut Pública de la Marina Baixa.

 

La Mesa està formada per diverses àrees del consistori: Benestar Social, Esports, Sanitat, Educació, Urbanisme, Joventut, Cultura, Policia Local, el Centre de Salut i associacions i entitats, com ara Anémona, Creu Roja, Cáritas, Associació Espanyola contra el Càncer, Avampa, Equinocci, 3a Edat i Ahedysia.

 

En aquesta primera jornada, a la qual ha assistit l'alcalde, Andreu Verdú, i el regidor de Benestar Social i Esports, José Ramón Uclés, s'ha posat de manifest la importància i la necessitat de treballar de manera conjunta per a realitzar, primer, una anàlisi diagnòstica de les necessitats de salut del municipi i, després, elaborar un mapa d'actius en salut, que seria el quart, que recollirà totes les accions que s'estan realitzant en el municipi en matèria de salut; tot això amb l'objectiu de prioritzar nous projectes i portar-los a la pràctica, encaminats a construir una ciutat saludable.

 

«Volguera agrair el Departament de Salut de la Marina Baixa el seu treball perquè posem en marxa aquest projecte tan important per a la població de la Vila, ja que la salut és benestar. Gràcies a tots els departaments implicats i a les associacions i entitats. Un Pla com aquest, tan transversal, és important que es treballe en conjunt amb tots els col·lectius per aconseguir arribar a tota la població. Estic segur que una vegada es pose en marxa tota la ciutadania de la Vila serà més conscient i adoptarem hàbits més saludables que milloren el nostre dia a dia» ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la localitat.

 

La Mesa, recentment constituïda, començarà, segons s'ha comentat, amb una primera fase en la qual s'avaluarà l'estat actual, s'identificaran les necessitats i els recursos actuals i, més endavant, es planificaran les diverses accions. A més, prèviament, 10 membres de la Mesa rebran una formació específica per part de la Conselleria de Sanitat gràcies a una subvenció. En aquesta formació també hi haurà representants de Polop i l’Alfàs, ajuntaments que també posaran en marxa el seu Pla, però que encara no han constituït la Mesa. La Vila és el primer municipi de la comarca a posar en marxa el treball.

 

«Des de l'Ajuntament s'ha treballat molt i es treballarà molt més per millorar la salut dels nostres ciutadans. Moltes de les activitats i projectes que ja es realitzen s'incorporaran a aquest Pla de Salut i n’avaluarem i n’implementarem de noves. Volem construir la salut de la Vila, ajudar a mantindre i millorar el benestar de la ciutadania. Treballarem tots junts per a inculcar la societat que aquesta és la millor manera de viure i que és el nostre futur» ha comentat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social i Esports.

Totes les imatges

Notícia publicada el 07 de Juny de 2018