Vilamuseu inaugura l'exposició itinerant del Marq “Luz de Roma”

  

Vilamuseu ha inaugurat aquest matí l'exposició itinerant del MARQ “Luz de Roma”, que es podrà visitar fins al pròxim 16 de setembre. La mostra es compon de 43 peces procedents de tres jaciments de la província i compta, al seu torn, amb una mostra de llucanes dels fons de Vilamuseu, trobades en excavacions arqueològiques de la Vila Joiosa. 
 
“Luz de Roma” fa un recorregut pels llums d'oli de l'època romana. L'exposició pretén donar a conéixer la utilitat, la forma i la decoració d'aquests objectes. Al llarg del recorregut s'aprecia l'evolució de les llucanes en les diferents etapes imperi romà, ja que aquests objectes són capaços de transmetre uns missatges i una simbologia pròpia d'aquesta cultura. No obstant això, els llums es van convertir en un element popular i un estil artístic de Roma que va arribar a utilitzar-se com a suport ideològic de l'imperi. 
 
Les llucanes exposades procedeixen de diferents punts de la província d'Alacant i abasten des de l'època ibèrica i passen per totes les etapes de l'època romana. Aquestes peces han evolucionat amb el pas dels segles i han perdurat en el temps fins fa unes dècades en què s'utilitzaven cresols metàl·lics. 
 
A la inauguració han assistit el director del Marq, Manuel Olcina; el gerent de l'exposició de la Fundació Marq, José Alberto Cortés; la Comissària de l'exposició Anna García Barrachina; el director General del Banc Sabadell en la Marina Baixa, Carlos Vílchez; l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú que ha destacat “la col·laboració entre la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament de la Vila Joiosa, relació que permet compartir aquest tipus d'exposicions gràcies a la tasca i l'esforç que realitza l'equip tècnic d'ambdues institucions perquè la ciutadania puga conéixer i gaudir d'aquest tipus d'exposicions”.

Totes les imatges

Notícia publicada el 19 de Juny de 2018