La Vila Joiosa estalviarà més de 24.000 euros a l'any amb la instal·lació de noves lluminàries a l'interior dels seus edificis municipals

  

La regidoria de Patrimoni ha posat en marxa el canvi de lluminàries que permetrà un estalvi de més de 24.000 euros a l'any en consum elèctric.  Pascal Amic, regidor de Patrimoni de la Vila Joiosa, dins del seu compromís amb el Pacte d'Alcaldes, es va adherir al Pla Provincial d'Estalvi Energètic 2016 per a la millora de l'eficiència en edificis públics. 
 
La Diputació Provincial subvencionarà el 95% d'aquesta actuació amb 148.962,41 euros, i el Consistori el 5% restant, 7.075,71 euros. En total s'instal·laran 3.051 punts de llum; 600 en el Llar del Pensionista; 250 en el poliesportiu Maisa Lloret; 912 a l'Auditori; 171 a l'Ajuntament; 412 en el Cespol; 331 a la Biblioteca i 375 en el poliesportiu Marta Baldó. 
 
“El canvi de les lluminàries no solament millorarà l'eficiència energètica, estalviant una important suma de diners, sinó que millorarà notablement la qualitat de la il·luminació dels llocs de treball dels empleats de l'Ajuntament i zones comunes dels edificis municipals, així com la millora substancial de pistes esportives interiors” ha comentat Pascal Amic. 
 
“El rendiment i l'estalvi energètic és una labor que es realitza des que va començar la legislatura, moment en el qual l'Ajuntament va entrar a formar part del Pacte d'Alcaldes. Aquesta mesura suposa un important estalvi econòmic i manifesta el nostre compromís amb el medi ambient” ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa. 
 
Les obres de substitució van començar el passat 18 de juny i es preveu que finalitzen en aproximadament dos mesos.
 

Totes les imatges

Notícia publicada el 02 de Juliol de 2018