Arranquen els Pressupostos Participatius de la Vila amb els quals la ciutadania decidirà la destinació de 75.000 euros de les arques municipals

  

Els Pressupostos Participatius de la Vila Joiosa van arrancar la setmana passada a la sala de conferències del Vilamuseu amb un acte de presentació davant la ciutadania. La regidora de Participació Ciutadana, Pilar Baigorri, va explicar als assistents que es destinaran 75.000 euros del pressupost municipal per a propostes d'inversió i d'activitats que s'executaran en 2019.
 
Baigorri va convidar als presents a formar part del grup motor, l'equip de treball que es dedicarà durant les pròximes setmanes a redactar l'autorreglamento dels Pressupostos Participatius. “És un grup format per una quinzena de voluntaris, veïns del municipi, que establiran les normes essencials que regiran el procés com qui poden participar, com es poden realitzar les proposats o quins criteris de justícia distributiva s'empraran per a prioritzar les idees de la ciutadania”, va precisar l'edil qui va afegir que “el grup motor està obert a tot el que vulga col·laborar”.
 
Les sessions tindran lloc durant la primera quinzena de juliol. S'organitzaran quatre o cinc sessions on es debatrà i consensuarà, a més dels aspectes esmentats anteriorment, quin tipus de model de Pressupostos Participatius es vol aplicar al municipi.
 
La trobada va començar amb la xarrada del sociòleg i professor de la Universitat d'Alacant, Francisco Francés, que és expert en processos de participació ciutadana. Amb el títol ‘Pressuposats Participatius, per on comencem?’, Francés va comptar als presents els principis que regeixen aquest tipus de processos, alhora que va ressaltar la importància de generar nous canals de participació per als veïns i veïnes de la Vila.
 

Notícia publicada el 02 de Juliol de 2018