La Vila Joiosa i Ecovidrio tornen amb ‘La Reconquesta del Vidre’ a les festes de Moros i Cristians

Per a facilitar el reciclatge de vidre es repartiran poals i s´instal·laran contenidors de vidre en els voltants de cada companyia

  

-La campanya inclou el concurs entre municipis de la Comunitat Valenciana per a aconseguir ser la població més recicladora durant les festes
 
 
 
L´Ajuntament de la Vila Joiosa posa en marxa ‘La Reconquesta del Vidre’, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclat d'envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2018. La Vila col·labora en aquesta acció amb Ecovidrio i la Generalitat Valenciana en la reducció de residus durant la celebració.
 
 
 
La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 25 i el 28 de juliol, pretén inculcar als ciutadans de la Vila, i especialment a les companyies festeres, la importància de separar selectivament els residus d´envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se´ls farà lliurament de poals amb rodes equipats amb sistema ale-hop d´autovolcado. A més, s´instal·laran contenidors retolats amb la imatge de campanya en els voltants de cadascun de les casernes.
 
 
 
La campanya comptarà, els dies 25, 26, 27, i 28 de juliol, amb uns educadors ambientals que informarà festers i ciutadans del procés del reciclat de vidre i els obsequiaran amb algun detall d'Ecovidrio (obridors, xapes amb la imatge de la campanya, etc.). Així mateix, per a donar suport a la labor de reciclat, l´ecopatrulla col·laborarà amb les companyies en la retirada dels poals que es vagen omplint i del seu buidatge en els contenidors.
 
 
 
D´altra banda, es posa en marxa el concurs de ‘La Reconquesta del Vidre’ entre diferents municipis de la Comunitat Valenciana per a fomentar el reciclat d´envasos de vidre durant les festes. Enguany, s´amplia el número premis i s´estableixen tres categories atés el nombre de festers:
 
- Categoria Dolçaines: fins a 950 festers.
 
- Categoria Darbukas: de 951 a 2.300 festers.
 
- Categoria Atabales: més de 2.300 festers.
 
 
 
Cada municipi, dins de la categoria corresponent, haurà d´intentar ser el que més quilograms de vidre per fester recicle en els contenidors assignats a la campanya durant les festes de Moros i Cristians. La població que més quilos de vidre per fester recicle, dins de la seua categoria, rebrà una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l'organització de les festes de 2019.
 
 
 
A més, enguany, les companyies del municipi implicades activament amb ‘La Reconquesta del Vidre’ entraren en el sorteig d´un miniglú més un lot de productes de la terra. D´aquesta manera, Ecovidrio premia l´esforç que realitzen per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
 
 
 
Tota la informació i bases legals del concurs, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es
 
 
Dades de reciclat de vidre a la Vila Joiosa
 
 
 
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2017, els ciutadans de la Vila Joiosa van reciclar un total de 549.960 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 16,4 quilograms de vidre. 
 
 
 
Respecte a la taxa de contenerización, la Vila Joiosa se situa amb una mitjana de 204 habitants per contenidor, comptant en l´actualitat amb un total de 165 iglúes per als residus d´envasos de vidre instal·lats en el municipi.
 
 
 
Beneficis mediambientals del reciclat de vidre
 
 
 
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s´utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
 
 
 
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s´evita l´extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l´erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
 
 
 
A més, es minimitza l´emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Totes les imatges

Notícia publicada el 09 de Juliol de 2018