Més de 140 xiquets de la ‘Escoleta del fester’ participaran en una desfilada infantil de Moros i Cristians

  

Els més de 140 xiquets que han participat enguany en la ‘Escoleta del fester’ que organitza l'Associació Santa Marta, recorreran els carrers de la Vila Joiosa en una desfilada infantil que se celebra divendres que ve 13 de juliol a partir de les 21.00 hores.
 
La desfilada recorrerà des del carrer Barranquet fins a la Barbera, on participants trobaran un castell i representaran el Desembarcament i la Reconquesta. A més, els alumnes de la ‘escoleta’ desfilaran en una tropa mora i una cristiana, i aniran acompanyats de diversos vaixells, catapultes i un ariet. La desfilada ho obrirà un grup de danses a ritme de la marxa cristiana Sant Antoni l'Ermità.
 
La ‘Escoleta del fester’ és una iniciativa de l'Associació que durant el mes de juny ha unit a xiquets de 5 a 12 anys en un taller fester amb el qual han viatjat per la història de la Vila, coneixent l'origen històric de les festes de Moros i Cristians. Els tutors han convertit en joc l'atac Berberisco a les costes de la Vila de 1538 de manera que els xiquets i xiquetes de la ‘escoleta’ conegueren la història de la seua ciutat i dels assalts pirates que va patir la Vila en el segle XVI.
 
Però aquesta iniciativa cerca sobe tot promocionar la festa de Moros i Cristians entre els més xicotets. En la ‘escoleta’ se'ls han ensenyat les tradicions de desfilada, tant mora com cristiana, a realitzar representacions de les batalles, a escoltar i entendre les ambaixades… Un resum de tota la festa perquè els xiquets comencen a prendre consciència i gaudir de les seues tradicions.
 
“Feia falta un espai on els xiquets aprengueren la seua història i s'integraren més en la festa i ha sigut un èxit com demostra que en aquesta segona edició hàgem doblegat en nombre d'alumnes. Els xiquets juguen i es diverteixen mentre aprenen de persones que porten molts anys en la festa” ha afirmat José Baidal director de la ‘Escoleta del fester’.
 
La regidora de Festes, Marta Sellés, ha assenyalat que, “estem molt contents que la ‘escoleta’ continue creixent, cada vegada són més els xicotets que s'impliquen i, és molt important involucrar als xiquets des de xicotets en les nostres festes, perquè d'ells depén el futur de les mateixes” ha finalitzat.

Notícia publicada el 12 de Juliol de 2018