El ple aprova la modificació pressupostària per a pagar 7 milions de deute municipal i amortitzar-la quasi íntegrament

  

El ple ordinari de la Vila Joiosa ha aprovat hui la modificació pressupostària que recull l'amortització de l'endeutament derivat del RD 2/2012 aglutina els crèdits destinats a amortitzar dotze préstecs. En total el Consistori injectarà 7 milions d'euros, procedents del romanent de tresoreria. 
 
Aquesta amortització deixarà el deute municipal mancant liquidar 2 milions d'euros, que es calcula s'amortitzaran a la fi de 2019, per la qual cosa en aqueix moment finalitzara el Pla d'Ajust i no en el 2024 com estava previst. 
 
L'equip de Govern, compost per PSPV-PSOE, GpV i EU, ha realitzat una important labor perquè l'Ajuntament abans de finalitzar la legislatura liquide el deute de més de 16 milions d'euros contreta de legislatures anteriors i els 1.305.819,10 euros de la caixa 413, factures sense consignació pressupostària, que limitaven la gestió municipal.
 
El ple ha aprovat l'adjudicació de festius locals per a l'any 2019 que seran el dia 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, dijous i el dia 29 de juliol, festivitat de Santa Marta, que serà dilluns. 
 
També ha ratificat el plenari sol·licitar i renovar l'adscripció del municipi al Circuit Cultural Valencià en les modalitats de teatre, dansa, circ, música, audiovisual i lírica. Aquest conveni suposa que l'Institut Valencià de Cultura assumisca fins a un màxim d'un 50% dels cachés de les propostes culturals que en 2018 han ascendit a 33.000 euros. La Vila Joiosa està adscrit a la modalitat A, que és la modalitat més alta que inclou un mínim de 10 espectacles professionals, 2 d'ells de dansa i 7 de companyies valencianes.  
 

Notícia publicada el 19 de Juliol de 2018