Vila Joiosa s'uneix al pla integral d'Ecovidrio per a incrementar el reciclat de vidre a l'estiu

Prop de 100 establiments hostalers de la Vila Joiosa participaran en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ La col·laboració de l'hostaleria, que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, és clau per a incrementar la taxa de reciclat

  

La Vila Joiosa, a través de la seua regidoria de Medi Ambient, s'uneix a la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ amb l'objectiu d'augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre, a través del contenidor, respecte a l'estiu de l'any anterior. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del pla integral per a incrementar el reciclatge d'aquests residus en els establiments hostalers de les zones costaneres que està realitzant Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre.
 
La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ aconseguirà prop de 100 establiments hostalers de la Vila Joiosa. Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seua posició en el rànquing a través de la web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que aconseguisquen major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estreles Michelín. 
 
Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 300 visites d'informació i sensibilització durant el període estival. A més, l'entitat instal·larà nous contenidors, i entregarà més de 50 poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.
Per a mobilitzar a la ciutadania, Ecovidrio ha decorat contenidors, amb motius estiuencs. A més, l'entitat atorgarà als municipis que superen el repte d'incrementar el reciclat d'envasos de vidre un reconeixement. 
 
L'estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge d'envasos vidre. L'impacte del turisme i l'augment poblacional, així com l'increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d'aquest període es recicle aproximadament el 30% del dels residus d'envasos de vidre de tot l'any. 
 
La col·laboració del sector hostaler és clau ja que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A través de la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ Ecovidrio promou i facilita la separació d'aquests residus entre els professionals del sector, a més de sensibilitzar sobre la importància de reciclar per a preservar l'entorn i lluitar contra el canvi climàtic.
 
Dades de reciclat de vidre a la Vila Joiosa
 
Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de la Vila Joiosa van reciclar un total de 549.960 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicle de mitjana 16,4 kg. 
 
Respecte a la taxa de contenerización, la Vila Joiosa se situa amb una mitjana 204 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 165 iglúes per als residus d'envasos de vidre instal·lats. 
 

Totes les imatges

Notícia publicada el 24 de Juliol de 2018