La Vila Joiosa nomena a José Payà Nicolau com a Director Honorari de Vilamuseu

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, ha nomenat al cronista vilero José Payà com a Director Honorari de Vilamuseu. Des de la regidoria de Patrimoni Històric, dirigida per Mª Ángeles Gualde, es va dur a terme la proposta al ple de l'Ajuntament per a aquest nomenament.
 
José Payà Nicolau va ser creador, al capdavant d'un grup de col·laboradors, del Museu Municipal de la Vila Joiosa en els anys setanta. A més va realitzar grans labors de documentació, recollida i gestió de nous objectes per a ampliar la col·lecció, que ha anat en constant creixement durant els últims 45 anys.
 
Aquest expert va realitzar una gran labor d'estudi, divulgació i posada en valor de la història de la Vila. A més la seua dedicació i esforç van portar a la recuperació de peces d'incalculable valor històric.
 
L'Ajuntament  busca així reconéixer la labor realitzada per José Payà Nicolau per la defensa, recuperació i divulgació del patrimoni històric del municipi, que ha situat a la Vila com un referent a la Comunitat Valenciana. Vila Joiosa ocupa el desé lloc en la llista de 542 municipis valencians nomenats com a ciutats monumentals, cosa que està permetent a aquest municipi posicionar-se en la primera indústria d'Europa, el turisme cultural.
 
El  nomenament de José Payà Nicolau com a Director Honorari de Vilamuseu ha comptat amb el suport de tots els grups del Ple.  
 

Notícia publicada el 16 d’Agost de 2018