La Casa de la Joventut acull 'Memorables, insignes i intrèpides', un recorregut per la història de les dones de la història contemporània

La Casa de la Joventut de la Vila Joiosa acollirà del 10 al 26 de setembre l'exposició itinerant 'Memorables, insignes i intrèpides 1870-1931', un recorregut per la història de les dones de la història contemporània. La mostra, organitzada per les Regidories d'Igualtat i Joventut i cedida per la Universitat d'Alacant, ha sigut elaborada pel Museu de Fets i Drets de les Dones.

  

Concepció Arenal, considerada la primera feminista a Espanya que va ser escriptora i visitadora de presons en el segle XIX; Virginia Bolten, feminista uruguaiana impulsora de la primera manifestació de l'1 de maig; Camile Claudel, escultora francesa; Berthe Morisot, pintora impressionista; Dorothy Azner, única directora de cine en el Hollywood dels anys 30; Lois Weber, primera directora d'un llargmetratge; o els mistaires londinencs impulsores de la primera sobra femenina de la història, són alguns dels noms i històries que van ser, però no estan en el lloc que mereixen en la història i que protagonitzen esta exposició.

'Memorables, insignes i intrèpides 1870-193' ha sigut creada amb el propòsit de donar a conéixer la història de les dones que van treballar i van lluitar per a canviar les seues vides i les vides de les dones sotmeses del seu temps. Està composta per 23 panells divulgatius de diferent grandària i té una temàtica marcada per les coordenades d'espai- temps, per a mostrar fets i protagonistes poc conegudes que van exigir els drets en tot el planeta, entorn de l'educació, el sufragi i l'equiparació laboral. 

 

La filòloga i comissària de la mostra, Elena Simón Rodríguez, serà l'encarregada d'inaugurar l'exposició el dimecres 12 de setembre a les 19.00 hores. Simón explica que "como bé diu el títol de la mostra, són memorables perquè són dignes de la memòria; insignes per que les admirem per la seua excel·lència i singulars i intrèpides perquè no van tindre miedo".

 

La regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri invita a la ciutadania a visitar l'exposició ja que s'emmarca en el període en què es va produir "un canvi copernicà en la situació de les dones en molts països del món; perquè naix i es desenrotlla la paraula i el concepte feminisme com a sinònim d'emancipació; perquè definitivament les dones s'organitzen col·lectivament per a convertir la discriminació de gènere en derecho".

 

Notícia publicada el 05 de Setembre de 2018