La Regidoria de Sanitat posa en marxa III Marató de Donació de Sang

  

La Regidoria de Sanitat i el Centre de Transfusió,  han posat en marxa la III Marató de Donació de Sang que se celebrarà el pròxim 15 de setembre. Aquest esdeveniment solidari va registrar la participació de 96 donants en la passada edició, en la qual es van recollir 46 litres de sang. 
 
La III Marató de Donació de Sang es realitzarà en les instal·lacions del Centre Social Llar del Pensionista (C/ Huit de maig, s/n) en horari de 9.30 a 13.30 hores i s'espera superar les xifres del passat any i que acudisquen més d'un centenar de persones.
 
La primera edició d'aquesta jornada solidària va comptar amb la participació de 80 donants, una xifra que es va superar en quasi un 20% durant la passada edició. En el municipi de la Vila Joiosa es van registrar 875 donacions en 2017, per la qual cosa aquestes s'han incrementat en un 17,92% des de 2015.  
 
“Les xifres mostren que el municipi de la Vila Joiosa està conscienciat amb la causa i cada vegada són més els ciutadans que acudeixen positivament a aquest tipus d'iniciatives en les quals preval la solidaritat. Estic segur que la marató tornarà a ser un èxit”, afirma Joan Lloret, regidor de Sanitat. 
 
Per a poder donar és necessari pesar més de 50 quilos, estar en bon estat de salut i tindre entre 18 i 65 anys. Serà imprescindible presentar el DNI i es recomana no acudir en dejú i beure líquids abans de donar.
 
La província d'Alacant necessita 250 unitats diàries per a salvar la vida de moltes persones que arriben als hospitals per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica, per a pacients oncològics, atendre parts, trasplantaments d'òrgans o fins i tot greus accidents de trànsit.
 

Notícia publicada el 06 de Setembre de 2018