La Vila Joiosa rebaixarà l'IBI en 2019

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat aquest matí el Ple ordinari de setembre. El plenari ha decidit que en el 2019 es baixarà l'Impost de Béns Immobles en la localitat. La moció ha sigut presentada pel Partit Popular, Gent per la Vila i Ciutadans i s'ha adherit a aquesta el Partit Socialista.

 

La proposta, votada per unanimitat, contempla realitzar un estudi per a la minoració de l'IBI aplicant l'efecte dels estalvis per la finalització primerenca del Pla d'ajust, consecució de l'Equip de Govern format per PSOE, GpV i EU, i els increments consolidats per la regularització i l'augment de les unitats cadastrals, tenint ja en compte la possible baixada de valors cadastrals del 3 %. Segons els resultats d'aquest estudi el consistori establirà el tipus impositiu de l'IBI.

 

També s'ha aprovat la sol·licitud a la Generalitat Valenciana perquè la Vila Joiosa siga Seu de delegació del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana. Aquest centre se situaria en Vilamuseu per les seues instal·lacions, totalment accessibles i innovadores. Aquesta moció ha sigut aprovada per unanimitat.

 

La Vila Joiosa és una de les ciutats més adequades de la Comunitat per a albergar aquesta seu o delegació, ja que el 60 % dels ports i més del 80 % dels clubs de busseig de la regió estan a la província d'Alacant. A més, el 52 dels jaciments subaquàtics coneguts també es troben en terres alacantines, el més important dels quals és el derelicte Bou-Ferrer de la Vila.

 

El Ple ha desestimat la sol·licitud de reequilibrament de Parkings Ilicitanos SL, que consideraven que la implantació de l'aparcament regulat havia causat un prejudici per a l'empresa en 2014. Després d'estudiar-se la sol·licitud, s'ha conclòs que es manca de proves valgudes sobre la ruptura de l'equilibri econòmic del contracte.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 20 de Setembre de 2018