La Vila Joiosa presenta l'autoreglament del Pressupost participatiu

  

El Pressupost Participatiu ja compta amb un Reglament perquè la ciutadania de la Vila Joiosa comence a realitzar les seues propostes de millora per al municipi. La presentació ha tingut lloc aquest matí en un acte presidit per l'alcalde del municipi, Andreu Verdú; la regidora de Participació Ciutadana, Pilar Baigorri, i membres del Grup Motor, encarregat d'elaborar l'autoreglament del Pressupost participatiu.

 

El primer edil ha expressat que «el conjunt de normes que regiran el desenvolupament del procés ha sigut debatut, reflexionat i consensuat per la mateixa ciutadania, representada en el Grup Motor». Aquest està format per un voluntariat de veïns i veïnes que, de manera desinteressada, han donat aquest primer i determinant impuls al Pressupost participatiu de la localitat, que enguany compta amb 75.000 euros.

 

Es tracta de la primera vegada que el municipi de la Vila Joiosa aconsegueix implantar els pressupostos participatius «i resulta una tasca costosa, però molt compensatòria per als ciutadans; per això des del Govern municipal es treballarà per a fer realitat aquestes propostes», ha afegit Verdú.

 

La regidora responsable de l'àrea ha explicat que «l'Autoregalment del Pressupost participatiu ese fonamenta en principis essencials com la solidaritat, la inclusió, la diversitat, la participació, la deliberació, la transparència, amb criteris de justícia social, que siguen útils per a la majoria, apartidistes i sostenibles”.

 

A més, segons requereixen membres del Grup Motor, aquest document contempla, davant altres aspectes, com es poden realitzar les propostes, el nombre d'assemblees i les temàtiques on presentar-les, qui pot votar-les i com es triaran les persones representants que prioritzaran les idees dels veïns i veïnes.

 

Així, aquest ordre s'establirà atenent criteris de justícia distributiva, com ara afavorir la qualitat de vida de col·lectius amb necessitats especials o en risc d'exclusió social, si la inversió és continuada en el temps, gràcies al seu baix cost de manteniment, o si contribueix a posar en valor el patrimoni historicocultural de la Vila Joiosa.

 

Informació per a participar

 

L'Ajuntament i el Grup Motor posaran en marxa una campanya de difusió per a explicar com es pot participar en el procés. Es posaran cartells en espais públics i es repartiran fulls de mà per tot el municipi, a més de disposar d'un espai en el web municipal (www.villajoyosa.com/participacion). En aquest últim també es podran descarregar les paperetes per a realitzar les propostes.

 

Les idees es podran enviar des del 24 de setembre fins al 7 d'octubre per correu electrònic a la següent adreça: lavila.participa@preparaccion.org o depositant-les en les urnes que estaran disponibles en els següents llocs del municipi: Ajuntament (Registre), la Casa de la Joventut, la Biblioteca, la Llar del Pensionista, l'Oficina d'Informació Turística i en la Cala (Extensió administrativa local).

 

Les propostes presentades es traslladaran a les assemblees ciutadanes, totes tindran lloc a la Casa-Museu de la Barbera, situada al carrer Huit de Maig, s/n, a partir de les 19.30 hores. En la primera, programada per al dilluns 15 d'octubre, es recolliran propostes referents a les àrees d'Infraestructures, Serveis, Manteniment, Urbanisme i Medi Ambient; la segona, que se realitzarà el dijous 18 d'octubre, estarà dedicada a Educació, Cultura, Joventut, Igualtat, Participació Ciutadana i Esports; i l'última, prevista per al dimecres 24 d'octubre, es recolliran iniciatives sobre Persones grans, Serveis Socials, Festes, Serveis a la ciutadania i Turisme.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 24 de Setembre de 2018